» Интервю
начало » Интервю
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Кичка Бодурова: В Чикаго е моята публика

Едно интервю на Катя Златкова
 
(03/10/07) Кичка Бодурова е родена в Бургас. На 6-годишна възраст започва да свири на цигулка. Завършва езикова гимназия с руски и немски език. През 1971 г. става лауреат на фестивала “Тракийска лира”. След завършване на средното си образование е приета в консерваторията, където завършва естрадно пеене през 1977 г. Като студентка пее в трио "Обектив" и е солистка на оркестър "Метроном". В периода от 1981г. до 1988г. гастролира в Гърция. През 1989г. изнася концерти в Австралия. Прекарва 6 месеца в Лондон и накрая заминава за Америка. През 2005г. се разделя със съпруга си Крис Зарпас от когото има дъщеря -Кристи-Жаклин. В момента живее с американеца от български произход Гери. Българската естрадна певица има 12 издадени албума, миналата година декември месец отпразнува 25 години на сцената. " На 29 декември най-голямата концертна зала в България беше взривена от аплодисментите и сълзите на феновете на гранддамата Кичка Бодурова. Сълзи, възторг, усмивки и още нещо поднесе Кичка със своето творчество. Йорданка Христова, Мими Иванова, Веселин Маринов, Ева и Гого, Тони Димитрова и Драго Драганов поздравиха с песен своята приятелка. Двучасовото шоу беше малко за жадуващата публика, но критиката обяви концерта за най-добрия за 2006г.
 

Катя Здравкова и Кичка Бодурова
 
- Здравей Кичка, харесва ли ти Чикаго?

- Чикаго е хубав град, но повече ми харесва българщината тук. Освен, че срещнах една прекрасна публика тук, аз я зная тази публика от много години, но видях любовта на хората, че тя е запазена между нас и това ме прави много по-щастлива. А Чикаго е просто един много красив американски град.

- Ти все още живееш в Лас Вегас. Има ли разлика между българите в Чикаго и българите в Лас Вегас?

- Абсолютно. Разликата е голяма. Грозно е да се прави сравнение, но по принцип това, което виждам тук е моята публика, те са дошли за мен. Виждам една интелигентна публика, много усмихнати лица на различни възрасти. Радвам се, че българите поддържат българския дух тук. Разбрах, че има няколко вестника, няколко ресторанта, организирани са, могат да се забавляват с българска публика.

- На 9 март ти представи концерт в ресторант "България". Какви са твоите впечатления от събитието?

- Прекрасни, защото видях точно тази публика - моята; същата, която беше в зала 1 на НДК на моя юбилеен концерт през ноември миналата година. И аз се радвам, че тук тя е същата - моята публика.

- Как според теб се чувства дъщеря ти Кристи-Жаклин по отношение на твоята кариера? Музикално дете ли е?

- Тя е много музикална, но аз лично предпочитам да я насоча към танца, защото тя танцува много добре. Не мисля, че може да бъде superstar като певица, но обича да пее. Обича мама, но малко ме ревнува от песента, защото тя е много горда с мен и това е причината да й липсвам понякога.

- А тя къде е сега?
 
- Тя е с баща си във Вегас.

- Липсва ли ти България?

- Зная, че на много имигранти като мен, които са се осъществили, не им липсва толкова. Защото казват, че където ти се покажеш като човек, не е там твоята родина, но там е твоето място, а родината си остава родина. Но аз съм се осъществила в България и въпреки че съм обиколила целия свят, това чувство е много силно развито.

- Плануваш ли скоро посещение до България?

- Абсолютно - всяко лято. Аз се върнах на 2 януари, на Нова година бях там, моя юбилеен концерт беше на моя рожден ден, на 29 ноември, което за мен беше такова изживяване, че ако нямах дете щях да си кажа: "Каквото и да се случи с мен оттук нататък, аз оставих моя автограф".

- Миналата година ти отбеляза 25 години на сцената. Какви нови постижения плануваш за бъдещето?

- Мисля, че когато човек се осъществи професионално, той трябва да поддържа нивото, а нивото не се поддържа лесно. Планувам да довърша автобиографичната си книга, която мисля, че ще бъде много интересна за моите почитатели, въобще за българина. Имала съм много шокови моменти в моя живот, за които някои знаят, някои не. Ще бъда до болка искрена, независимо, че някои хора ще бъдат обидени.

- Вие с Драго Драганов сте доста близки приятели. А как ти звучи идеята за съвместен дует с талантливия водещ на предаването "Чай"?

- (Смее се). Абе, той много се раздава насам-натам, така че за дует не съм мислила. Но аз обичам човека Драго, който е добър приятел, умее да уважава хората, които са напред с материала, т.е. които са направили кариера преди него. Също когато сем заедно, можем да си говорим за най-човешки неща. Да, ние сме добри приятели, за дует още не сме мислили.

- Поддържаш ли редовна връзка с някои твои колеги от българската естрадна сцена?

- Мога да кажа поддържах. Тази година, когато бях в България, особено през тази подготовка, която ми струваше много нерви, някои неща се разясниха. Като например, трудно е да имаш приятелство с български колеги. Аз имам приятели, определено реших, че трябва да гледам по-сериозно на приятелство, което идва от категорията певци.

- Намираш ли време за себе си? Имаш ли любимо занимание, което те зарежда положително?

- О, да. Аз обичам да се занимавам с декориране, подреждане на къщи. Това го харесвам и това го правя, примерно взимам една къща, коята не е така на ниво и с добър вкус може да стане. Това ми е хоби.

- Какво е твоето послание към читателите на www.bg-chicago.com?

- Аз видях, че любовта съществува и съм сигурна, че любовта ще съществува докато те са живи и аз съм жива. След толкова години, след толкова дълги раздели с тях, любовта се е запазила. Според мен само едно може да ни раздели и единствено им пожелавам да бъдат много здрави.
Коментирай

Essays like this are so important to breoanding people's horizons.
( Giuseppe @ 2012-07-11 10:18:55 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
09/21/2019
Гълъбин, Гълъбина
09/23/2019
Владислав(а)
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news