» ранна бременност
начало » ранна бременност
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Бременни момчета шокираха Чикаго

Ветровитият град започна кампания против ранната бременност


(06/18/13) Постери, разположени на публични места в Чикаго, шокираха минувачите с изображения на бременни момчета. Рекламната кампания не е с търговска цел, а има изцяло социално послание, акцентиращо върху големия брой бременни тийнейджърки в американския град.

Според актуални проучвания 33 процента от тийнейджърките в Чикаго забременяват, което е около един път и половина повече от средния процент за страната. Здравните служби в града са решили да редуцират проблема, разпространявайки шокиращите снимки, а слоганът на кампанията гласи: "Неочаквано? Повечети тийнейджърски бременности са такива."

"Искахме да бъдем провокативни. Искахме тази кампания, тези снимки да предизвикат разговори. И се получи", сподели д-р Бехара Чукейър от името на местните власти, отговарящи за здравето на населението.

Кампанията ще продължи един месец, но с цел превенция на нежеланата бременност сред подрастващите ще продължи да функционира специално създаденият сайт BeYouBeHealthy.org, който ще предоставя полезна информация, свързана със сексуалното здраве на младежите, както и с контрацепцията и лечението на венерически болести.

Според поддръжници на кампанията подобна инициатива е довела до 10-процентов спад на регистрираните бременности сред тийнейджърките в Милуоки, а в Ню Йорк постижението е още по-добро - статистиките отбелязват цели 27 процента по-малко бременни ученички.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
10/17/2019
Златка,Златко, Лука, Лукан
10/25/2019
Димитър, Димитрина, Димо, Димка, Драган, Драгана, Митко, Митра
10/26/2019
Нестор
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news