» филм Стоичков
начало » филм Стоичков
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Премиерата на филм за Стоичков събра 350 души

Фенклубът на ЦСКА отвъд Океана му подари реплика на меча на крал Артур

(06/11/13) Над 350 души дойдоха на премиерата на филма "Стоичков - истината за легендата" в Чикаго. Камата беше придружен от съпругата си Мариана и малката си дъщеря Христина. Лентата развълнува и просълзи стотици фенове на Стоичков.

Сред зрителите, изпълнили залата, имаше и много българи, дошли специално за събитието в Чикаго от различни части на Съединените щати. След края на филма Камата застана пред възторжената публика с думите "Това съм аз!".

Фенклубът на ЦСКА отвъд Океана - "Чикаго редс", направи специален подарък на Христо Стоичков по време на партито след премиерата на автобиографичния филм за него в Чикаго като му подари меч. Оръжието е реплика на знаменития "Екскалибур" - легендарният меч на крал Артур, на който се приписва магическа сила и който е символ на справедливо управление.


"Представяте ли си Роналдо да дойде тук и португалците да му казват ела тук, ела там и той да го направи. А Христо е постоянно с нас и трябва да му благодарим за това", каза секретарят на фенклуба Георги Стойков, преди да подари меча на Камата.

В лентата легендарната осмица разказва за себе си, но за него говорят и другите: семейство, приятели, знаменитости или просто запалянковци. „Стоичков" е режисьорският дебют на кинокритика Борислав Колев, който е автор и на сценария. Футболистът ще вземе думата след прожекцията и ще говори пред своите фенове в Чикаго.

Филмът проследява са най-важните моменти в живота и професионалната кариера на Камата: детството в Пловдив, първите стъпки във футбола и събитията, формирали характера му; израстването му като водещ футболист с екипа на ЦСКА; годините в "Барселона", където се превръща в мегазвезда и идол на милиони фенове. Във филма има интервюта с легендарния футболист и треньор Йохан Кройф, както и с един от най-близките приятели на Стоичков - оперния певец Хосе Карерас.

Не е пропусната и фундаменталната му роля на мондиала в САЩ през 1994-та, където националният ни отбор става четвърти в света.

Филмът разкрива и пристрастията на Стоичков извън футбола; особеностите на неговия лайфстайл; любимите му занимания; семейния живот... Специален акцент се поставя и върху страстта, с която Христо издирва и подкрепя млади футболни таланти с надеждата да открие своя наследник.

„Чикаго" е един от най-добрите отбори, за който някога съм играл", развълнувано каза неотдавна Стоичков. Той игра в „Чикаго Файър" от 2000 до 2002 г. Има общо 24 гола в 70 мача и остава един от най-обичаните му играчи.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
10/17/2019
Златка,Златко, Лука, Лукан
10/25/2019
Димитър, Димитрина, Димо, Димка, Драган, Драгана, Митко, Митра
10/26/2019
Нестор
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news