» ранени
начало » ранени
сподели във  Facebook  Svejo.net 
516 души убити за година в Чикаго

Жертвите на огнестрелно оръжие за пръв път са повече от загиналите в катастрофи

(06/05/13) Рекорден брой хора са били застреляни в Чикаго през миналата година, което е рекорд от 2008 г. насам. Броят на жертвите на огнестрелно оръжие за пръв път надвишава този на загиналите при катастрофи, отчетоха в сряда от болниците в Чикаго.

От Денят на загиналите във войните няма нито един пострадал на пътя, но за сметка на това шест души са били убити и поне 17 други са били ранени при инциденти с огнестрелно оръжие, съобщиха от Loyola University Medical Center.

Травматичните центрове в Чикаго са препълнени с ранени и това води до прекомерно натоварване на екипите.

"Хората с огнестрелни рани изчерпват ресурсите ни”, каза д-р Том Еспозито, директор на отдела на травми и хирургически реанимация в Loyola University Medical Center. "Това намалява нашата способност да се грижим за други пациенти, които са с инфаркти, инсулти или астматични пристъпи."
Еспозито подчерта, че екипите са обучени да се справят с всякакъв тип травматизъм, но че хората му са ангажирани да се грижат за жертви на инциденти с оръжие, които е могло да бъдат предотвратени.

Есптозито съобщи, че 80% от пациентите са ранени в инциденти като падания, пътно-транспортни произшествия и наранявания на главата. Останалите са пострадали при прострелвания.
Loyola е единственият травматичен център от първо ниво в Илинойс.

Болницата заяви, че общите разходи за лечение на жертви на огнестрелно оръжие може да надхвърлят $ 1 милион, което включва такси за болнични услуги, доставки на упойки и обезболяващи, болнични стаи и процедури.

Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
09/21/2019
Гълъбин, Гълъбина
09/23/2019
Владислав(а)
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news