» туристи Чикаго
начало » туристи Чикаго
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Пет причини да посетите Чикаго

Музеят „Фийлд”, Клауд Гейт, Чайнатаун и фонтаните Бъкингам и Краун привличат туристи от цял свят


(31/05/13) Дружелюбните хора, внушителната архитектура и хубавата храна са нещата, които привличат като магнит гостите на Чикаго. Ето пет от най-атрактнивните места, които задължително трябва да се видят:

1. Музеят "Фийлд"

Музеят "Фийлд" се смята за една от най-големите забележителности на Чикаго. Напълно заслужено той си е спечелил славата на един от най-добрите природонаучни музеи в света . Популярността му нараства най-вече след поредицата на Спилбърг за Индиана Джоунс, където той е представен като дом на известния археолог.

Музеят все още съхранява експозицията, заради която е открит - Световната изложба от 1893 г, посветена на пристигането на Колумб. От тогава колекциите на музея нарастват неимоверно, достигайки до 20 милиона животински вида и 25, 000 тома в библиотеката по естествена история.

В зависимост от това по кое време ще направите посещението си, можете да разгледате както постоянните изложби, така и временните, които непрекъснато се организират: от изложби на животни и приключения под земята, през експозиции на бисери и фосили, та до разходка из Античен Египет и представяне на образци на японското изкуство.


2. Клауд Гейт

Смятана за една от най-известните скулптори в САЩ, Клауд Гейт е творба на британския скулптор Аниш Капур. Намира се на площад AT&T в Милениум Парк.

Странната скулптора, която често бива оприличавана на бобено зърно, се състои от 168 малки пластини от неръждаема стомана. Любопитното е, че тежи над 110 тона.

3. Фонтанът Бъкингам


Друга забележителност на Чикаго, която се намира в Грант Парк, е един от най-големите фонтани в света.

Автор на проекта е Едуард Бенет, който бил вдъхновен от фонтана на Лантона във Версай. Фонтанът Бъкингам е открит е през май 1927 г. и четирите морски коня на всяка от страните му отговарят за четирите щата на езерото Мичиган - Илинойс, Индиана, Уисконсин и Мичиган.

На всеки 20 минути има ефектно водно шоу, а на всеки кръгъл час водата изригва на височина от 45 м. Привечер към атрактивната водна феерия се прибавят примамващи светлина и музика в тон с водните фантазии.


4. Фонтанът Краун.


Фонтанът е дело на испанския скулптор Jaume Plensa.

Състои се от два 15-метрови блока от стъкло и плитък воден басейн в основата. За разлика от повечето фонтани, този е интерактивен, което ще рече, че на него са инсталирани светодиоди, с които да може да се представят видео материали с природата и хората на Чикаго.През топлите месеци, фонтанът изпуска вода през струйник от двете си страни.

5. Чайнатаун


Друго уникално местенце в Чикаго. Китайският квартал си струва да бъде посетен заради прекрасната храна, съхранените традиции и култура на местното население, които му придават неподправен чар и колорит.Освен многото дрогерии с китайски билки и магазини за сувенири, в квартала може да се види и огромно стенно изображение=

То описва историята на китайските имигранти в САЩ и множество скулптори на животни от китайския зодиак.

Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
10/08/2019
Аврам
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news