» Българско училище
начало » Българско училище
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Българското училище изпраща 11-ти випуск
Състезанията се организират в парк в Дес Плейнс

(05/20/13) Спортният празник на българско училище „Джон Атанасов” в Чикаго ще се проведе на 25-ти май (събота) от 10.00 ч. в парка на 435 W Algonquin Road, Des Plaines, IL 60016=

Мястото е в непосредствена близост до училище “St. Zachary”. Състезанията ще са на прилежащите му територии. От ръководството са поставили обаче условие гостите да не ползват паркинга на училището, а съседния общински паркинг.

Идеята за организиране на празника е на Цани и Петър Димитрови, чиято дъщеря Диляна е ученичка в седми клас в училището. "Изказваме им искрена благодарност за това, че поеха инициативата, пълната организация и финансиране на поредния 7-ми спортен празник на училището", заявиха от ръководството.

Със спортния празник ще бъде отпразнуван празникът на светите братя Кирил и Методий, както и  успешното завършване на 11-та ни учебна година в българското школо.

Първото българско лицензирано училище в Чикаго „Джон Атанасов” е отличено с паметен медал “Паисий Хилендарски” от Държавната агенция за българите в чужбина през 2010 г. за дългогодишен принос в запазване на националното самосъзнание у младото поколение българи зад граница.

Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
10/08/2019
Аврам
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news