» манифестация 24 май
начало » манифестация 24 май
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Малко българско училище с парад за 24 май

Канят всички българи и родни организации в Чикаго


(05/24/13) "Малко българско училище" в Чикаго чества с манифестация Деня на славянската писменост и българската култура 24 май. Школото покани всички българи и български организации на територията на Чикаго на празника, който ще бъде последван от концерт.

Идеята на празненството е възраждането на една от най-дълбоките и красиви български традиции на американска земя.

На 25 май, събота, учебният ден за всички групи започва в 10 ч. и ще приключи след тържеството в театъра - около 15,15 часа.

Манифестацията е обявена за 13,30 часа, а гостите и родителите изчакват групата на училището на северозападния паркинг на гимназията. Децата от 1-ва и 2-ра група с класни ръководители Антония Русева, Златислава Бойчева, Боряна Георгиева и Златина Тодорова ще манифестират с родителите и учителите. Децата от трета група, подготвителните групи и учениците от 1 до 8 клас ще се включат в парада заедно с учители и съученици.

Българското училище „Джон Атанасов" в Чикаго ще празнува Деня на славянската писменост също в събота, 25-ти май, от 10.00 ч. в парка на 435 W Algonquin Road, Des Plaines, IL 60016=

Мястото е в непосредствена близост до училище "St. Zachary". Състезанията ще са на прилежащите му територии. От ръководството са поставили обаче условие гостите да не ползват паркинга на училището, а съседния общински паркинг.

Идеята за организиране на празника е на Цани и Петър Димитрови, чиято дъщеря Диляна е ученичка в седми клас в училището. "Изказваме им искрена благодарност за това, че поеха инициативата, пълната организация и финансиране на поредния 7-ми спортен празник на училището", заявиха от ръководството.

Със спортния празник ще бъде отпразнуван празникът на светите братя Кирил и Методий, както и успешното завършване на 11-та ни учебна година в българското школо.
Коментирай

Браво на родолюбивите българи! Браво, че успешно предавате българската писменост, култура и дух, че децата ви знаят своя корен!
( Катя @ 2013-05-21 12:30:24 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
10/08/2019
Аврам
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news