» Чикаго вот
начало » Чикаго вот
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Българите в Чикаго гласуват от 7 часа

До ранния следобед над 200 души дадоха своя вот(05/12/13) "Гласувам, за да потръгнат нещата в България най-сетне в правилната посока," каза през сълзи Валентина Попова. "За да имаме късмет и да се приберем." Валентина е една от дошлите да гласуват в предсградието на Чикаго Дес Плейнс, съобщава в. BG VOICE.

Още от 7 ч. българи започнаха да се събират в избирателната секция. За около два часа над 200 души дадоха своя вот, макар че официални данни все още няма. Всички го направиха с една цел. "Гласувах за една по-добра България," добави Валентина. "

"Гласувах както всеки един може би за промяна," добави след нея Ивайло Иванов. Той е вече 10 години в САЩ. Казва, че се е отдалечил от българската действителност, но винаги гласува на избори, защото "Промяната започва от мен," казва гордо той. Промяната, според него, ще дойде, когато хората спрат да мислят само за себе си и почнат да мислят и за другите.

Приоритетите на българите са сбъркани и според Даниел Драгомиров." Според мен хората не трябва да избират да им се повиши пенсията с 5 или 10 лв., и вместо това да не желаят да има пътища, да не желаят да има заводи, фабрики," казва емоционално Даниел. "Пътищата водят до развитие. Те докарват инвестиции." Даниел и другите гласуващи упражниха правото си на глас с надеждата, че техните деца ще се върнат някой ден в България, за да израснат в една образцова държава. "Гласувам дъщеря ми да има европейско бъдеще."

Изборният ден ще приключи в 8 p.m. местно време. В Илинойс българите могат да гласуват в Дес Плейнс, където избирателна секция има до магазинът "Малинчо" на Lee Steet. В Чикаго българите могат да гласуват в генералното консулство на Michigan Avenue. Няма значение дали сте се регистрирали да гласувате преди или не. Важно е да имате валиден бъларски документ за самоличност като лична карта или паспорт.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
09/21/2019
Гълъбин, Гълъбина
09/23/2019
Владислав(а)
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news