» боклук
начало » боклук
сподели във  Facebook  Svejo.net 
$100 награда, ако докладваш за незаконен боклук

Сигналите ще се подават в чикагската полиция, в здравното министерство или на телефон 311


Джейсън Ървон се надява мярката да спре изхвърлянето на отпадъци.
                                                                                             Сн. DNAinfo/Ted Cox


(05/06/13)
Градският съвет в Чикаго е на път да одобри награда от $100 за тези, които подадат сигнал за незаконно изхвърлен боклук. Финансовият комитет одобри мярката в понеделник, а в сряда предстои окончателното й гласуване от градския съвет.


През миналата година на властите са били докладвани около 150 случая за незаконно хвърлени отпадъци. До голяма степен новата мярка ще се финансира от самите глоби, тъй като от тях ще се отчисляват $20 за наградата.

„Смятаме, че това ще бъде ефикасно”, смята корпоративният адвокат Вики Крафт.

Властите очакват, с приемането на новата схема, броят на подадените сигнали да нарасне чувствително. Надяваме се това да спре строителните фирми и други компании да изхвърлят отпадъци в незастроени парцели и открити площи в близост до магистрали, надява се един от вносителите на предложението Джейсън Ървин.

Очевидците на незаконно хвърляне на боклук ще могат да подават сигнал в чикагската полиция, в здравното министерство или на телефон 311. Те ще получат награда, ако виновният бъде осъден, или пък получи друго наказание.

В миналото Чикаго пак опита да въведе награда за информатори, но тя не бе достатъчно стимулираща и бързо отпадна. Чикаго в момента не предлага никакви други награди за информация за незаконни действия.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
10/08/2019
Аврам
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news