» Панчо
начало » Панчо
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Наш шофьор на камион загина в Луизиана

Пламъци обхванали кабината и се наложило да я режат, за да извадят тялото на 29-годишния Панчо


Приятелите на Панчо го описват като весел, усмихнат и жизнерадостен човек

(05/03/13) 29-годишният Панчо Иванов загина при тежка катастрофа в Шифорд, Луизиана, малко след полунощ в понеделник. Той е карал камиона си по маршрут от Калифорния, когато по неясни засега причини се врязва в друг камион пред него.

Миналата сряда Панчо излиза от дома си в Ломбард, предградие на Чикаго, и тръгва за работа. Пет дни по-късно неговият съквартирант и най-добър приятел Георги Бошнаков получава обаждане, че Панчо е загинал в катастрофа. "Беше ми като брат," казва Георги през сълзи. "Но вече го няма." Най-трудно, обаче, е да съобщи трагичната новина на родителите на своя приятел, който те не са виждали от осем години. "Как да им кажеш, че детето им го няма вече?"Панчо Иванов е карал по магистралата I-20 точно на границата между Луизиана и Тексас. Заради станала по-рано катастрофа в насрещното платно, колите се движат бавно. Камионът на Иванов се забива в друг камион пред него. Пламъци обхващат кабината му и се налага да я разрежат, за да извадят тялото му. Българинът загива на място.

Приятелите на Панчо са в шок. През сълзи на очи си спомнят за него и гледат снимки като не могат да повярват, че отсега нататък само снимките ще ще са единствените им спомени с Панчо. "Както винаги, добрите хора си отиват първи," казва Светломир Муздраков, който познава Панчо още от 2006 г., когато той е живял в Ню Джърси. Описват го като положителен човек, винаги усмихнат, душата на компанията. "Винаги беше готов да помогне във всякаква ситуация," добавя Светломир. "Такива хора не са много вече."

Панчо пристига в Америка на 22 години. Идва на студентска бригада и остава, за да търси по-добър живот. Прекарва четири години в Ню Джърси. Работи като шофьор и вале. Решава да се премести в Чикаго след като се разделя с дългогодишната си приятелка. Започва работа като шофьор на камион в транспортната компания A&B Trucking.

Приятелите му казват, че е бил много добър шофьор и не могат да си обяснят какво се е случило на магистралата моменти преди сблъсъка. "Бяхме там," разказва Георги. "Карахме по същия маршрут. Не е опасен. Една миля преди мястото има място за почивка. Никой от нас не може да си обясни какво е станало."

Полицията също няма версии за причината за инцидента. Разследването продължава. Тялото на Панчо е в моргата в Ню Орлеънс, където чака сестра му да дойде от България, за да го върне в родния му Димитровград.

Георги и други близки на Панчо сложиха кръст на мястото на зверската катастрофа. Според тях това е единственият начин засега да почетат паметта на своя приятел. Те са отворили и банкова сметка, в която се надяват да съберат средства, които да пратят на семейството му в България. Банковата сметка е в Citi Bank на името на Slavka Yanakiev. Номерът е 928235127. Routing номера е 271070801.

Христина Тишева
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
10/08/2019
Аврам
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news