» пожарна
начало » пожарна
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Чикаго продава стари пожарни

В списъка е и историческата сграда на Ridge Avenue


Стара пожарна в Лос Анджелис бе превърната в ресторант.      Сн. Facebook
(04/23/13)
Стари сгради на пожарни служби и полицейски участъци са обявени за продан в Чикаго. Те ще бъдат пуснати на търг през следващия месец.

В списъка за продажба е и историческата сграда на пожарната на Ridge Avenue, която е построена през 1928 г. и е регистрирана като паметник на културата през 2003 г. Освен сградата, местните власти продават и парцела, както и паркинг към него, като теренът е зониран за търговски проект.

Чикаго не е първият американски град, който обявява за продажба необичайни имоти, припомня TheMoveChannel.com. Миналата година Ню Йорк например обяви за продажба затвор – 262 стаи, 75 бани, фитнес зали и медицински кабинети при цена от 390 000 долара.

Подобни уникални имоти със сигурност няма да излязат евтини на кандидат-купувачите. Стара пожарникарска сграда от 1928 г. се оценява на $ 350 000. Някои от тях, като пожарната The Pullman, са необитаеми от десетилетия и ремонтът им също ще излезе солен.

Какво обаче би могъл да направи един инвеститор с подобна сграда? В Бронзвил например сградата на старата пожарна е превърната в музей, посветен на афроамериканските пожарникари. Други сгради пък успешно са трансформирани в жилища.

Журналистът от CNN Андерсън Купър също инвестира в една такава историческа сграда в Манхатън и я превърна в луксозна градска къща. През 2010 г. пък властите в британския град Норуич обявиха планове да реновират сградата на старата пожарна станция в жилищен блок.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
10/08/2019
Аврам
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news