» канабис
начало » канабис
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Сенатът одобри марихуаната в Илинойс

Окончателното решение е в ръцете на губернатора Пат Куин

Сенатор Уилиам Хейн по време на дебатите за легализиране на марихуаната

(05/17/13) Сенатът на Илинойс одобри употребата на марихуана за медицински цели да стане законна в щата. Законопроектът бе гласуван с
35-21 в петък. Окончателното одобрение е в ръцете на губернатора Пат Куин, който не даде никакви знаци дали възнамерява да каже "да", или да го отвхърли.

В момента 17 щата и окръг Колумбия са одобрили някаква форма на употребата на марихуана за медицински цели.

Неотдавна губернаторът Пат Куин заяви, че е готов да мисли по въпроса. Той разказа, че чул история от военен ветеран как канабисът може да се използва за облекчаване на болките.

”Той е бил ранен и категорично е установено, че употребата на марихуана му помага да се справя с болките”, разказа Куин. "Бях много впечатлен от искрената му история”.

"Ние
се надяваме, че губернаторът Куин ще се присъедини към законодателите и огромното мнозинство от избирателите в Илинойс в подкрепа на това предложение", каза
Дан Райфъл, който отговаря за програмата за легализиране на марихуаната"Медицинските ползи са доказани, имаме и широка обществена и законодателна подкрепа". 

Въпреки дебатите, марихуаната се възприема като прогресивна и по-безопасна алтернатива на тежките медикаменти при лечение на различни хронични заболявания като рак, СПИН или множествена склероза.

В тези случаи на човек се предписват по 2,5 грама марихуана.

Едно от условията, които поставят законодателите в Илинойс, е лекуващият лекар да е лицензиран да практикува в щата.

Дебатът за узаконяване на марихуаната за медицински цели започна, след като Кук каунти, Чикаго и някои други градове декриминализираха притежанието на марихуана.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
10/08/2019
Аврам
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news