» измамници Бостън
начало » измамници Бостън
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Мошеници събират пари уж за  Бостън

Злоупотребяват със снимки на деца, за които се твърди, че са загинали при експлозиите

(16/04/13)
Десетки фалшиви профили в Twitter и Facebook се възползват от съпричастността на хората и събират пари уж за пострадалите от терористичните атаки в Бостън.

Много от измамниците публикуват снимки на деца, за които се твърди, че са загинали в атентата. Ако искате да дарите средства или да помогне на жертвите на бомбардировките, пазете се от измами, съветват от неправителствени организации в Чикаго.

Експертите предупреждават да се пазим от Twitter акаунти, които искат ретуитване срещу заплащане, или пък публикуват снимки на малки деца.

Снимки на тичащи хлапета бяха разпространени от акаунта Hope for Boston, с настояване за ретуит, „за да се покаже уважение”.

Друг акаунт в Twitter, наречен @ _BostonMarathon, беше блокиран, след като публикува съобщението, че за всеки ретуит получава по 1 долар, който ще бъде дарен на близките на жертвите в атентата.

Фондацията The Joe Cassella Foundation публикува на страницата си във Facebook, че в мрежата се разпространяват фалшиви снимки на деца, които са били убити при експлозиите. От неправителствената организация припомнят, че в маратона имат право да участват само възрастни хора, а това означава, че нито една от публикуваните снимки не е истинска.

За съжаление от осем годишно момче е умрял при експлозията, че само възрастните са в състояние да се конкурират в Бостънския маратон, което означава, нито една от тези снимки са истински. Въпреки това те са били написа десетки хиляди пъти.
Американският Червен кръст работи в Бостън, за да оказва помощ на жертвите и близките им. Организацията не се нуждае от кръв в момента.

Въпреки това говорител на организация на Червения кръст в Чикаго призовава сега да си запишем час и да дарим кръв, тъй като сегашните запаси са от дарения от предишните седмици.

Армията на спасението е предоставила подкрепа на засегнатите от взривовете. Организацията е отворила мобилна кухня и пункт за първа помощ. Доброволци умоляват обществеността да дари средства, с които да се купят допълнително храна и напитки.

Организацията на Армията на спасението в Чикаго досега не е била призована да се включи в акцията в Бостън, но неин говорител каза, че са в режим на готовност.


Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
10/08/2019
Аврам
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news