» имигранти книга
начало » имигранти книга
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Книга ще хвали BG имигрантите

Нова асоциация събира средства за написването на томчето

(04/10/13) Книга, която да разказва за постиженията на българските имигранти в Чикаго, са се заели да напишат наши сънародници.

Те са основали организацията "Bulgarian-American Legacy". Идеята им е да разкажат за постиженията през годините както на известните, така и на по-малко познатите българи, който са се установили в Чикаго и по един или друг начин са допринесли за развитието на общността, съобщи вестник BG VOICE.

Авторите не са строго определени. Всеки, който има какво да разкаже, може да се включи. Екипът, който работи по книгата, ще си партнира с български държавни институции като Генералното консулство в Чикаго, Държавната агенция за българите в чужбина и Софийския университет „Св. Климент Охридски."

Фактите ще бъдат проверявани от професионалисти преди печат. Асоциацията организира събиране на средства на 20 април в църквата "Света София" от 7 p.m. Повече за инициативата може да намерите на техния сайт: www.balegacy.org

Българи са започнали да се преселват в Чикаго още от края на 19 век, въпреки че тогава това пътуване не е било толкова популярно.Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
09/21/2019
Гълъбин, Гълъбина
09/23/2019
Владислав(а)
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news