» Чикаго паркиране
начало » Чикаго паркиране
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Вдигат таксите за паркиране

Налогът ще е 20% за делничните дни и 18% за уикендите


(04/09/13) Шофьорите в Чикаго ще плащат по-високи такси за паркиране, след като Градският съвет по финанси прие предложението на кмета Рам Емануел сумите да се обложат с плосък данък. Ако новата тарифа бъде гласувана от Градския съвет в сряда, тя ще влезе в сила през юли тази година.


5% е данъкът върху събираните от шофьорите такси за паркиране от 12 долара и нагоре за централната част на Чикаго. Предложението на администрацията на кмета е данъкът да стане 20 на сто от таксата за паркиране през дните от седмицата и 18% за уикендите.

Увеличението ще засегне водачите, които плащат повече от 25 долара през делничните дни, $ 125 за седмицата и $ 600 на месец за паркинг. Намаление от $ 5 на $ 2,40 ще има за тези, които плащат икономични такси, като например т. нар. $12 early-bird, обясни директорът по бюджета Александра Холт.

“Идеята на тази схема е да се улесни администрацията, но също така и облагането да става спрямо това какво плащат хората. Ако си абонат на premium service, ще плащаш повече. Ако заплащаш икономична такса, разходите ще намалеят”, посочи Холт с уточнението, че 50 на сто от шофьорите в Чикаго паркират срещу 12 долара и по-малко.

Паркингите пред хотелите ще плащат такса от 50 долара, което значи, че с въвеждането на плоското облагане данъкът за тях ще нарасне.

С въвеждането на новите тарифи, Чикаго ще се нареди до градове като Ню Йорк, където данъкът върху паркирането е 18,4 процента, Сан Франциско (25%) и Филаделфия (20%).
Заложените в бюджета за 2013 г. приходи от паркиране в Чикаго са $122 милиона.

Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
10/08/2019
Аврам
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news