» коне с имена на политици
начало » коне с имена на политици
сподели във  Facebook  Svejo.net 
12 коня кръстени на Обама

Конгресмени, губернатори и кметове вдъхновяват модата в конските имена


Род Благоевич е сред вдъхновителите на конски имена.
(08/04/13) Политикът от Илинойс – това е името на един от конете, които взе участие в 7-ата надпревара от конните надбягвания Hawthorne в събота. Това е първият случай, в който политик от Илинойс приключва надпревара без никакви пари, но не е първият случай, в който партийни деятели от щата вдъхновяват имената на участниците в конните надбягвания.


Според регистрите на Jockey Club, има 12 коня, кръстени на президента Барак Обама, съобщава NBC Chicago.

Сред тях са Обама, Обама сити, Обама гърл, Обама Мама, Обаманатор, Обещанията на Обама, Обаманос, Обамарама, Обамулус, Клетвата на Обама.

Съперникът на президента в изборите през 2008 г. – републиканецът Джон Маккейн, няма никакви съименници на пистата, но пък на името на бившия губернатор на Аляска Сара Пейлин са кръстени два коня.

Чикаго също може да се похвали с коне, носещи имена на политици – това са Дейли, кръстен на дългогодишния кмет Ричард Дейли, и Бос, както пък е прозвището на неговия баща Ричард Дж. Дейли, също управлявал дълги години Ветровития град.

Сред конете има и екземпляр, наречен Благо – на бившия губернатор на Илинойс Род Благоевич.

Всъщност, историята на политика, който бе изобличен в корупция, изнудване, лъжа, заговор и в крайна сметка бе отстранен от поста, може да се разкаже само с имената на коне: Конгресмен, Предизборно обещание, Подкуп, Политическа изгода, Обвинителен акт, Импийчмънт, Виновен по всички обвинения, Затворник.

Сред най-титулуваните „кръстници” на участници в конните надбягвания, е бившият републикански губернатор на Илинойс - Джим Едгар, който оглави коалицията Illinois Business Immigration Coalition за придвижване на имиграционната реформа.

По време на управлението си, Едгар често се появяваше на трибуните, за да наблюдава конете, собственост на тъста му Дон Смит.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
10/08/2019
Аврам
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news