» данък оръжие
начало » данък оръжие
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Въвеждат данък за оръжие в Чикаго

Налогът е заради жертвите от безразборните стрелби в града

 Новият данък влиза в сила от понеделник, 1 април.                                                                                   Сн. Flickr/M Glasgow
(04/01/13) Притежанието на пистолет в най-голямата община в Чикаго - Кук каунти, официално става по-скъпо от понеделник, 1 април.


$ 25 данък вече ще се налага върху всяко огнестрелно оръжие. Това е част от плана на президента на борда на Кук каунти Тони Прекуинкъл за борба с насилието, породено от безразборната употреба на оръжие. То пълни затворите и увеличава разходите за здравеопазване, посочва Прекуинкъл.

„Това е проблем за нашата правораздавателна система и за нашето здравеопазване. Затова няма да се извинявам за предложението си”, категорична е Тони Прекуинкъл.

Новият данък „пистолет” се очаква да донесе около $ 600,000 приходи.

Предложението за въвеждането му дойде, след като миналото лято в Чикаго при стрелби бяха убити няколко души, а десетки бяха ранени.

Ръстът на убийствата в града е скочил с 25 на сто. Капацитетът на затвора в Кук каунти е почти пълен – лишените от свобода са над 9000 човека.

Прекуинкъл се отказа от плановете си за 5% данък върху притежаваните огнестрелни оръжия, който би повишил допълнително приходите на Кук каунти с $ 400000. Таксата ще бъде преразгледана през следващата година.


Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
09/21/2019
Гълъбин, Гълъбина
09/23/2019
Владислав(а)
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news