» боинг
начало » боинг
сподели във  Facebook  Svejo.net 
„Боинг” уволнява 2300 работници

Съкращенията са заради спрения 787 Dreamliner


(03/22/13) „Боинг” планира да съкрати между 2 000 и 2 300 работни места в края на годината, потвърдиха в петък представители на базираната в Чикаго компания.

Уволненията се планират в базата в Сиатъл. Ще бъдат освободени работници, ангажирани със самолета 787 Dreamliner, тъй като в началото на годината компанията „Боинг” спря доставките му. Върху този модел има забрана за летене по целия свят заради проблеми с литиево-йонните акумулатори.

Най-напред Федералното авиационно управление на САЩ нареди 787 Dreamliner, доставени на американските авиокомпании, да останат на земята. Това породи подобна забрана в целия свят.

"Самолетите няма да полетят, докато не са 1000 процента безопасни," заяви тогава министърът на транспорта на САЩ Рей Лахуд. Боинг 787 стана жертва на серия от аварии, сред които началото на пожари, причинени от прегрели литиево-йонни акумулатори, проблеми със спирачките, счупвания на стъклото в пилотната кабина и изтичане на горивото. Експерти поясниха, че тези аварии са класически при дебюта на нов вид самолети.

Съкращенията ще засегнат и работниците, ангажирани с най-новата версия на Боинг 747, съобщиха от компанията производител.

Освен уволнения на работна ръка, „Боинг” планира преразпределение на служители и оставяне на незаети позиции. Компанията вече е преразпределила повече от 500 души тази година, обясни говорителят Марк Байртъл.

Съкращенията няма да окажат влияние върху централата на „Боинг” в Чикаго, добави Байртъл.

Компанията „Боинг” направи големи съкращения през 2002 г. Тогава без работа останаха между 20 000 и 30 000 работници, заети в заводите си за пътнически машини. Причината бе в резкия спад на поръчките за самолети, заради страха от световния тероризъм.


Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
10/08/2019
Аврам
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news