» училища
начало » училища
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Затварят 80 училища в Чикаго

Властите разработват план за сигурност на учениците


(03/14/13) Около 80 държавни училища в Чикаго ще бъдат затворени заради задаващия се дефицит от 1 милиард долара.

Учениците ще бъдат разпределени в останалите школа в града, а за сигурността им се разработва спешен план, съобщиха местните власти.


Бройката на училищата, които подлежат на затваряне, е определена от специална комисия. Списъкът ще бъде оповестен по-късно този месец.

Данните за пазара на труда в САЩ напоследък са окуражаващи за частния сектор и националното ниво на безработица спадна до 7.7% - най-ниската ставка през последните четири години. Нещата обаче не вървят добре в публичния сектор, където много постове са изложени на риск, като тези в училищата.

От юли 2008 г. заради икономическата криза в държавните училища са били закрити около 361 000 работни места. Според Бюрото за трудова статистика, само през първите два месеца на тази година са били съкратени още 4 500 души. В същото време, в частния сектор са били създадени 412,000 нови работни места.

Парите, които държавата харчи за образование спаднаха до 19,8% през миналата фискална година. Техният размер никога не е бил под 20%.

Не е по-добра ситуацията и с федералното финансиране, което представлява 10 на сто от бюджета на държавните училища. Президентът Барак Обама предупреди, че съкращенията на бюджетни разходи от 85 милиарда долара през този месец ще доведат до още съкращения в сферата на образованието.

Белият дом смята, че федералните бюджетни съкращения застрашават работните места на 10 000 учители и помощен персонал. През миналата седмица образователните власти във Филаделфия одобриха затварянето на 23 училища през тази година, за да се спестят малко над 24 милиона долара. Много учители предприеха стачки заради предстоящите съкращения.

Властите в Чикаго разработват спешен план, който да гарантира сигурността на децата от затворените училища. В „приемните” училища ще бъдат наети допълнителни служители по сигурността. Отделно в сградите ще бъдат монтирани камери за наблюдение, алармени системи и оборудване за безопасно влизане.

Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
10/08/2019
Аврам
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news