» снежна буря
начало » снежна буря
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Свирепо зимно време пак скова Чикаго

Спряха и влакове от градската железница във Ветровития град

(03/05/13) Повече от 1000 полета са били отменени и стотици училища отмениха занятия заради свирепата зимна буря, която заплашва с 10 инча сняг Чикаго във вторник следобед и вечерта.
Авиокомпаниите на международното летище O'Hare са докладвали за 900 отменени полета и закъснения от 15 минути за кацащи и излитащи самолети. Около 230 полета са били анулирани в Midway Airport и Southwest Airlines отмени всички полети между 10 и 17 часа.
Стотици на държавни и частни училища в района на Чикаго отменят учебните си занятия във вторник, включително и университетът DePaul.

Следобед бяха спрени от движение и някои влакове на градската железница. Сред тях е влак № 737. Пътниците могат да вземат влаковете с номер 757, които правят допълнителни спирки между Хейзъл Крест и Флосмуур.

От железниците в Чикаго предупредиха, че „метеорологичните условия са извън нашия контрол и може да създадат неочаквани забавяния или смущения при предоставянето на услуги”.

Метеорологична служба предупреди региона за зимна буря до полунощ във вторник. В следобедните часове вятърът ще се усили и на час ще пада по 1 инч сняг. Това ще затрудни снегорините с почистването на улиците в Чикаго. Предвидени са 280 машини, които да се борят с почистването на снега.

В града се очаква от 4 до 8 инча, на места – до 10 инча, в най-пиковите часове. „Целият район ще бъде силно засегнат от бурята”, предупреди метеорологът Ричард Кастро.

Комисар Чарлз Уилямс увери, че снеговалежът поне по главните улици ще бъде под контрол от сряда сутринта. „Ние ще бъдем навън цяла нощ. След час пик ще ни е по-лесно да маневрираме по улиците”.

Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
09/21/2019
Гълъбин, Гълъбина
09/23/2019
Владислав(а)
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news