» снежна буря
начало » снежна буря
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Снежната буря затвори 87 училища

Около 60 милиона души са предупредени да внимават със зимните условия


(02/22/13) Най-малко 87 училища са затворени в района на Чикаго заради снежната буря. Кои точно са те във вашия район, проверете на този линк, съветват от Emergency Closing Center: http://abclocal.go.com/wls/feature?section=news/education/closures&id=5814242.
Информацията се обновява на всеки 15 минути.

Зимната буря обхвана 20 щата в четвъртък и докара проблеми в някои централни части на Съединените щати.

Около 60 милиона души - 20% от населението на САЩ - са предупредени да се съобразяват със зимните условия. Засегнати от бурята са 750 хиляди квадратни мили.

Губернаторът на Мисури Джей Никсън обяви извънредно положение. Kansas City International Airport затвори, защото лошото време пречи на излитането и кацането на самолетите.

Самолетни полети са отменени в много райони на САЩ, други пък бяха забавени. Проблеми с въздушния транспорт има в Сейнт Луис, Далас, летище О'Хеър в Чикаго и Денвър, информира Flight Stats.

United Airlines обявиха, че в засегнатите райони пътниците могат да променят маршрутите си без доплащане на такси.

Снежната покривка в Канзас сити достигна 7,6 инча, което е рекордно за този район на САЩ, отбеляза Националната метеорологична служба. В Чикаго се очаква снегът да достигне 6 инча.

На места хората изпаднаха в паника и започнаха презапасяване с хранителни продукти. Заради истерията, рафтовете на магазините в Сейнт Джоузеф, Мисури, бяха опразнени.

В Уичита, въпреки разпръскването на сол и пясък по пътищата, много от тях останаха хлъзгави и опасни. Губернаторът Сам Браунбак призова хората да си стоят вкъщи и да не пътуват, освен ако не е много наложително.

Университетът на Канзас затвори два от кампусите си - в Лорънс и Овърленд парк край Канзас сити.

Синоптиците очакват „чудовищна” буря над Спрингфийлд и Брансън, Мисури. Очаква се ледът там да скъса електропроводи и да потроши дървета. Тежки снеговалежи има и в Аризона.


Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
09/21/2019
Гълъбин, Гълъбина
09/23/2019
Владислав(а)
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news