» Грипна епидемия
начало » Грипна епидемия
сподели във  Facebook  Svejo.net 
US eксперти: Грипът си отива
Има общ спад в сезонния вирус в Чикаго, щата и повечето големи градове

Христина Тишева
www.BG-VOICE.com

(02/16/13) Според последните данни от 8 февруари грипът като че ли е решил да ни остави на мира. Грипният сезон си отива заедно със зимата след нетипично ранно начало в началото на декември м.г. През първата седмица на февруари само тримa души са били хоспитализирани, сочат данни на здравното отделение на чикагската администрация. Броят на посещенията в клиники заради симптоми на грип е най-малкият от ноември м.г. В последната седмица на декември имаше най-много (35) приети в болница по спешност заради усложнения или грипни симптоми. Данните са взети след наблюдение на повече от 50 здравни заведения на територията на Чикаго.

Това, разбира се, никого не трябва да успокоява. “Вирусът е все още навън и представлява опасност”, каза Д-р Алисън Барлет, заместник-директор на дирекция “Инфекции и контрол” в Медицинския център на Чикагския университет. Цифрите за февруари не се различават много с тези от миналата година по това време. През първата седмица на февруари 2012 г. хоспитализираните заради проблеми с грип са били двама. Според статистиката грипната епидемия е възможно да достигне нов връх в средата на март.

По данни на Центъра за контрол и превенция на болестите на национално ниво вирусът се задържа в епидемични нива, но все пак се отбелязва спад в цялата страна. Няма сигнали за недостиг на ваксини.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
10/25/2018
Димитър, Димитрина, Димо, Димка, Драган, Драгана, Митко, Митра
10/26/2018
Нестор
10/27/2018
Лъчезар
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news