» папа Бенедикт XVI
начало » папа Бенедикт XVI
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Шок в Чикаго от оттеглянето на папата

Вярващите не могат да повярват, че Бенедикт XVI се пенсионира

Папата дава благословията си в края на срещата с кардиналите в понеделник във Ватикана.                         Сн. L'Osservatore Romano
(02/11/13) Католическата общност в Чикаго е шокирана от оттеглянето на папа Бенедикт XVI. Решението си да слезе от Светия престол на 28 февруари папата обяви по-рано в понеделник.

Макар католиците в Чикаго да са изумени от неочаквания ход на Бенедикт XVI, те подкрепят напълно неговото решение.

„Той познава себе си, по-добре знае в какво състояние е здравето му”, разказва Джон Уелш. „Така че, ако той смята това за добра идея, ние му пожелаваме всичко най-хубаво”.

Членовете на католическата общност в Чикаго заявяват, че уважават папата, но и че са малко притеснени за близкото бъдеще.

„Бях много учуден, когато чух за оттеглянето му. Притеснен съм – ако той не се чувства добре, тогава не би могъл да служи на хората, каквато е работата му. Затова се надявам състоянието му да се подобри и неговото място да заеме човек, който може да изпълнява добре задълженията си”, смята местният католик Реджина Кардашиян.

„Светият отец е невероятен”, казва Дейвид Суус. „За него това е пенсиониране, за мен е като да изгубя баща си”.

В крайна сметка, католиците в Чикаго се надяват на добро бъдеще за църквата си и очакват да разберат кой ще заеме поста на папа Бенедикт XVI.

Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
10/08/2019
Аврам
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news