» Безплатен зъболекар
начало » Безплатен зъболекар
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Безплатно на зъболекар в Чикаго
Artesa Dental ще приема деца от 3 до 18 години от семейства с ниски доходи

(01/29/13) На 1 февруари зъболекарски кабинет Artesa Family Dental ще се включи в инициативата на Американската асоциация на стоматолозите Give Kids s Smile. За 10-а поредна година през февруари се организира един ден, в който деца от семейства с ниски доходи могат да отидат безплатно на преглед.
От 10 am до 5:30 рm четирима стоматолози от кабинета ще бъдат на разположение на пациентите, каза офис мениджърът Нели Тужарова. „Освен основен преглед други безплатни услуги за децата ще са почистване и слагане на пломби. В зависимост от това колко хора дойдат, ако има време, може и по-сложни неща да се направят”, добави Тужарова. Тази година от офиса очакват два пъти повече деца от предишни години - около 100.

От кабинета съветват да се запише час по телефона, но ще приемат и пациенти без предварителна заявка. „Много от хората, които са се обадили, накрая не идват, така че ще има време за всички”, казаТужарова.

За да се докаже, че децата са от семейство с ниски доходи, родителите трябва да донесат или формата за платен данък за изминалата година, или последните два пей чека на всички работещи в дома.

По думите на Тужарова инициативата е с цел предотвратяване на масовите кариеси сред децата. Толкова често се случва, че асоциацията нарича ситуацията „епидемия”. „Това са най-вече млечни зъби, за които не са се погрижили”, добави Тужарова. „А бактериите се разпространяват. Постоянните зъби се инфекрират от млечните.” По данни на американския център за контрол и превенция на болести едно на всеки четири деца между 2 и 11 години имат кариеси. Всяка година повече от 40 000 стоматолози от цялата страна се включват в инициативата, като предлагат прегледи на повече от 250 000 деца.

Aresta Family Dental се намира на 143-145 N Milwaukee Ave., Wheeling, IL 6009. За повече информация може да се обадите на тел. 847-353-8050.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
09/21/2019
Гълъбин, Гълъбина
09/23/2019
Владислав(а)
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news