» BG ресторанти
начало » BG ресторанти
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Нов собственик на ресторант „Сердика” до дни
„Тъжно ми е, това е животът ми, но вече не мога”, каза собственикът бай Иван

Табела FOR SALE седи на витрината на „Сердика”. Друг надпис пък обещава, че ресторантът ще отвори след ремонт в началото на август
Ясен Дараков
www.BG-VOICE.com

(06/28/12) Един от емблематичните български заведения в Чикаго скоро ще има нов собственик, научи BG VOICE. Табела „FOR SALE” седи на витрината на ресторант „Сердика” в предградието Шилер парк от близо две седмици. Оттогава и самото заведение не работи. „Да, продавам го, възрастен съм, много работа е и не мога вече да се занимавам с него”, каза собственикът Иван Иванов. 70-годишният мъж не е в перфектно здраве, а този бизнес изисква много работа и затова е решил да го продаде. Нито едно от децата му не желае да продължи семейния ресторант. „Тъжно ми е, това е животът ми, казва бай Иван, както го наричат българите в Чикаго. Търся някой, който да продължи бизнеса, да развива ресторанта.”

Вече се водят сериозни разговори с няколко потенциални купувача, а до няколко дни се очаква и конкретна оферта с капаро за „Сердика”. Преди време той пак беше пуснал за продажба магазина и ресторанта със същото име. И тогава, и сега Иванов не пожела да коментира точната цена, за която би продал бизнеса си, но от думите му човек може да добие представа за това. „Хората, които идват, трябва да са сериозни и добре подготвени – както психически за този бизнес, така и финансово. Един ми казва – чакам банката за отговор. Кой ще му одобри заем за 150 000 долара в тези времена!?”, казва Иванов. Според него магазинът има редовни клиенти, добър бизнес и печалба, ресторантът пък прави около

30 000 долара месечен оборот

В последните месеци обаче работата там сериозно паднала, разказаха хора от персонала. Малко преди Коледа м.г. точно срещу ресторанта отвори врати и новият деликатесен магазин „Сердика”. „Има интерес да бъдат купени и двата бизнеса заедно, както и поотделно. Но още не знам какво точно ще се случи”, обясни Иванов.

„Сердика” е един от най-известните български заведения в САЩ. Много от сънародниците ни, които не живеят в Чикаго, го включват в списъка с места за посещение, когато идват във Ветровития град. Ресторантът и магазинът са създадени преди около 6 години. Тогава носят името „София”. Те бързо стават популярни заради отличното качество на храната и ниските цени. Малко след това обаче собственикът трябва да смени името на „Сердика” заради дело, което Кольо Колев от алкохолния магазин „София ликьор” завежда за нарушаване на правата по търговската марка. Българите в Чикаго обаче и до ден днешен наричат ресторанта „София”.

Идеята за този бизнес се заражда в главата на бай Иван още преди около 10 години. Той изчита тонове книги, за да научи тънкостите в правенето на традиционни български салами.Сега бай Иван се надява, че човекът, който ще купи заведението, ще продължи традицията му за добра храна и уют.
Коментирай

Gosh, I wish I would have had that infoamriton earlier!
( Suman @ 2012-08-31 07:20:43 )
hihihihihihih redka pletka idiot
( vgyza @ 2012-11-17 19:13:56 )
150 K ti lud li si be idiot i za kwo lokala e pod naem,a za klientite odi gi prodawai na nqkoi budala amerikamec
( vgyza @ 2012-11-17 19:15:40 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
10/08/2019
Аврам
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news