» BG събор в Чикаго
начало » BG събор в Чикаго
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Голям спортен празник на българския събор

Николай Василев, в. „България”
(06/07/12) Освен със забавни моменти и време със семейството и приятелите BG съборът в Чикаго се превърна и в мащабен спортен празник с турнири по футбол, волейбол, табла, шах и карти.

В първия ден футболните отбори бяха разделени на три групи: отворена, над 30 и над 40 години. Победител в първата дивизия стана отборът „Пирин”, който победи на финала „Миньор 1” с 6:2. Трето място спечели BSCC след победа над „Миньор 2” с 3:0. В дивизията над 30 години в изключително оспорвана среща на финала България победи с 1:0 Румъния. Трето място спечелиха винкелите, побеждавайки „Хъшовете” от Детройт след изпълнение на дузпи. При най-старите точно в деня, когато се навършват 136 години от гибелта на поета революционер Христо Ботев, едноименният отбор победи на финала чуковете с 2:1. Трети станаха американците от „Де Паул”.

Във втория ден от събора беше не по-малко вълнуващо на волейболното игрище, където „ПроБГ” отново стана шампион, след като победи на финала „Аматьорите” с 25:15;25;14. В спор за бронза „Берое” победи с 2:1 гейма „Марек” с 25:19; 22:25; 15:13. По същото време, докато се играеха мачовете от турнира по волейбол, за първа година бяха организирани народни борби на тепих в две категории - до и над 80 килограма. Борците събраха доста публика с атрактивните си хвърляния. Победител до 80 кг стана шампионът на Илинойс по самбо Кирил Сираков. В по-тежката категория над 80 кг първенец е Кирил Кличуров. В суперфинала между двамата шампиони надви по-тежкият борец и стана абсолютен шампион на турнира.

При шаха на върха са двама македонци - Виктор Поповски от Щип и Давчо Атанасов от Струмица. При таблата перничанката Десислава Трендафилова отвя конкуренцията. А при белота двойката Стефан Петров и Вили Колев победиха на финала Александър Яновски и Евгени Цветков.

Всички призьори в отделните спортове получиха много купи, медали и статуетки за честна игра. Лично Гацо Бацов връчи наградите във футболния турнир, а някои от победителите бяха стимулирани и с парични премии от генералния спонсор на събора „Америфрейт системс”.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
10/08/2019
Аврам
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news