» BG събор в Чикаго
начало » BG събор в Чикаго
сподели във  Facebook  Svejo.net 
12 хиляди празнуват на втория BG събор в Чикаго
Актьорите на Слави и Борис Солтарийски взривиха българите
Танци, спорт и забавления за най-малките направиха феста
най-мащабното наше събитие в САЩ


Николета Кравченко
www.BG-VOICE.com

(06/07/12) Над 12 хиляди души се събраха да празнуват и да се забавляват на втория български събор в Чикаго според данните на полицията в парка Бъси Удс. Паркингите бяха пълни и допълнителни бусчета придвижваха хората от допълнителните места за паркиране до парка. Вторият BG събор, който се организира и финансира от собствениците на „Америфрейт системс” – братята Павел и Румен Вълневи, определено се превърна в най-голямото българско събитие в САЩ. „Макар и толкова далеч от родината, ние трябва да запазваме българския дух и култура и само за 2 дена тук успяхме да се пренесем в сърцето на България, макар и далеч от България”, каза Павел Вълнев.

„Преди 20 години, когато имахме такива събори, се събирахме по 50 души и знаехме кой не е дошъл поименно. Сега, ако познавам 50 души от всичките тези хора, е голям напредък. Това е океан от нови българи”, каза Орлин Крумов. Той е един от първите издатели на вестници в Чикаго преди двайсетина години.

„Много як купон. Много се забавлявам тук”, сподели Иван Петров, който живее в Чикаго от 10 години. Той беше дошъл в събота с двете си деца и жена си, за да прекарат деня заедно и да се почувстват близко до родината с шегите на актьорите на Слави и песните на Рени, които бяха част от забавната програма.

Петров е един от хилядите българи, които останаха очаровани от събитието. Купонът беше на шест и остави невероятен спомен в сърцата на тези, които бяха част от него, дори и на самите изпълнители.

„Чувствам се като на Уудсток

в Англия, но в Чикаго”, сподели Борис Солтарийски от „Ку-ку бенд”, след като изпя своите песни на сцената. А зад нея се снима с много свои фенове и почитатели, които се радваха, че имат възможността да бъдат с него на този ден.

Солтарийски изпя много от старите и популярни хитове на Слави Трифонов и „Ку-ку бенд”, както и свои песни. Тримата актьори Виктор Калев, Краси Радков и Мариан Бачев доведоха в Чикаго премиера Бойко Борисов, певиците Лили Иванова, Тина Търнър, Силвия Кацарова и много други любими образи от екрана. Енергията и шегите на актьорите се харесаха на всеки от посетителите, дошли да почувстват духа на България.

„Много се радвам, че имам възможността да бъда на този събор и да го споделя с близки и приятели. Почитателка съм на актьора Виктор Калев и това, че го виждам днес на живо, е страхотно”, сподели Мария Желязкова, която живее в Чикаго от 5 години и бе на събора със свои приятели и семейството си.

Зад сцената Виктор Калев също се наслаждаваше на своите чикагски фенове, които не спираха да се снимат с него и да му казват колко е добър. От своя страна той се радваше да бъде сред тях. „Чувствам се страхотно”, каза той на своите фенове.

Но освен за възрастни съборът бе фурор и за малките, които скачаха и пееха на надуваемите замъци и пързалки. Малчуганите се блъскаха един в друг кой пръв да се покатери и спусне по пързалките. „Много е яко. Харесва ми”, каза 7-годишният Калоян, който бе на събора заедно с по-малката си сестра, майка си и татко си.

„Дойдох заради децата ми. Хареса ми. Беше много хубаво”, сподели Тамара Ангелова от Чикаго, която бе във възторг да прекара деня с малкото си внуче Ивана.

Събитието в събота започна в 10 сутринта с програма на децата от българските училища, последвана от рок група „Hyper Jam”, танцов ансамбъл „Хоро”, попфолк певицата Рени и завърши с шоуто на актьорите на Слави и песните на Борис Солтарийски. В неделя мястото на ДесиСлава, която не успя да получи американска виза, заеха Рени, Соня Немска и втора порция скечове и песни от актьорите на Слави.
Коментирай

Walking in the presence of gniats here. Cool thinking all around!
( Rustiany @ 2012-07-13 22:24:08 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
09/21/2019
Гълъбин, Гълъбина
09/23/2019
Владислав(а)
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news