» Убийство
начало » Убийство
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Награда за информация за убиеца на Цвета в Детройт
Кремират тялото на жената, погребват я в България

(05/09/12) В Детройт е обявена награда от 2,500 долара за всяка информация, която може да доведе до разкриването и ареста на убиеца на българката Цвета Тошева, научи BG VOICE. Тя беше застреляна в колата си пред своя дом в мексиканското градче на 30 април, понеделник.

Когато ужасяващото престъпление се е случило, 11-годишната й дъщеря Деница е била в къщата, за да нахрани кучето. Тя е намерила тялото на мъртвата си майка. „Тя беше страхотна майка. Работеше различни работи за да учи в хубав колеж", казва пред местния канал Fox приятелят на българката Вито Валдез. Той е мъжът до Цвета през последните няколко години и дори планирали да пътуват заедно до България това лято, научи BG VOICE. Вито говорил с нея само час и половина преди тя да бъде застреляна в колата пред собствения й дом.

Следователите все още не могат да си обяснят кой и защо би застрелял българката посред бял ден. Те предполагат, че жената е познавала убиеца си, тъй като е улучена в гърдите, а не в главата. Това означава, че вратата на колата е била отворена и тя е разговаряла с нападателя си, преди той да дръпне спусъка. Използвано е оръжие със заглушител и затова Деница не е чула фаталния изстрел.

До около седмица урната с праха на застреляната в Детройт Цвета Тошева ще пристигне в родния Пловдив, съобщи бащата Иван, цитиран от местния в. „Марица”. Той уточни, че единствената възможност останките на детето му да бъдат погребани под тепетата е била кремацията. „Друга възможност нямахме освен кремацията. Нямаше как да съберем 10 500 долара, за да докараме ковчега в Пловдив. Затова е бил избран този вариант и предполагам, че до около седмица ще получим урната с праха на дъщеря ми”, обясни Иван Тошев. Бащата научил от новините за смърта на дъщеря си.

Според в. „24 часа” Цвета заминала за САЩ в края на 1998 г. Тук се запознала и с бащата на малката Деница Светослав Виденов. Докато се разхождала с приятелка французойка, чула от покрива на съседна сграда българска реч. Обадила се и така се запознали. След време заживели заедно, а през 2000 г. се родила дъщеря им Деница. Две години по-късно се разделили.

„Той имаше властен характер, избухлив, серт. Цвета разказваше, че редовно влизал в пререкания с полицията”, обясни 82-годишният тъст Иван Тошев.
Междувременно стана ясно, че германското консулство в Чикаго е поело случая с малката Деница, тъй като Светослав Виденов, който иска попечителство, е германски гражданин. Той се свързал с американското посолство в София. Оттам направили контакт с немското консулство в Чикаго. „Имам имейл от тях, че поемат нещата", обясни пред „24 часа” Виденов. Той вече си е наел адвокат в САЩ, който да движи делата му там. Негови приятели в Америка също са изразили готовност да помогнат да си прибере детето.

Предполага се, че в момента Деница е под опеката на социалните служби. Детето е ходело на училище в "Пембрук елементъри" в Бирмингам, луксозното предградие на Детройт. "Записахме я още докато живеехме заедно с Цвета там. Това е най-доброто училище в района", обясни бащата.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
10/08/2019
Аврам
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news