» BG политика
начало » BG политика
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Плевнелиев среща българите в Ботаническата градина на Чикаго
Първата среща на българите с Росен Плевнелиев ще е на спектакъла на ансамбъл „Българе” в петък, 18 май
(05/03/12) Българският президент Росен Плевнелиев идва в Чикаго за срещата на върха на лидерите на НАТО, обявиха от неговата администрация. BG VOICE писа за това още през ноември м.г. По време на визитата си той ще се срещне и с най-голямата българска общност извън родината.

Първата му среща с общността тук ще е на 18 май, петък, в залата на „Коперникус тиътър” където президентът ще е гост на спектакъла на ансамбъл „Българе”, който е и под негов патронаж.

На следващия ден, събота, 19 май, генералното консулство организира среща с държавния глава от 12 часа на обед в Ботаническата градина в северното предградие Гленко (Chicago Botanic Garden‎, 1000 Lake Cook Road, Glencoe, IL 60022). „Оказа се, че това е най-подходящото място за срещата”, коментира пред BG VOICE генералният ни консул в Чикаго Симеон Стоилов. „Мястото е леснодостъпно, няма много трафик, а от Ботаническата градина осигуряват и безплатен паркинг за българите, които ще присъстват на срещата.”

На 20 май Росен Плевнелиев и делегацията от България ще вземат участие в срещата на върха на НАТО, която ще се проведе в McCormick center.
Ген. консул Симеон Стоилов:
Концертът на „Българе” е под патронажа на президента

- Г-н Стоилов, как стои въпросът с патронажа на концерта на „Българе” в Чикаго – изписаха се доста неща през последните седмици?
- Доколкото знам, патронаж президентът дава за концерта на „Българе”, на който той ще присъства в Чикаго. Той пристига на 18 май следобед и това ще е първото събитие, което ще посети.

- В едно от българските издания ви цитират, че не знаете за този патронаж.
- Тогава, когато бях попитан, не знаех и нямах никаква информация за това, но сега вече знам. А винаги съм препращал тези въпроси към администрацията на президента. Доста страсти се разиграха около тази тема. Тук говорим за един ансамбъл, който идва на турне в САЩ, и тези неща се уточняват в България.

- А защо според вас се разрази този скандал? Кой го инсценира?
- Не бих искал да коментирал или да правя догадки.

Коментирай

Пудела на мутрите....
( Влади @ 2012-05-06 02:46:37 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
10/08/2019
Аврам
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news