» БГ църкви
начало » БГ църкви
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Отлагат делото за „Св. Иван Рилски”
(03/08/12) Краят на делото за съдбата на българския храм „Св. Иван Рилски” в Чикаго ще бъде отложен за април, научи BG VOICE. Причината е конфликт в работния календар на съдия Джакобиъс. По план заключителните свидетелски показания и пледоарии на двете страни трябваше да се проведат на 14 и 15 март, но сега се търси нова дата през следващия месец, която да е удобна както за съдията, така и за адвокатите на двете страни.

Делото се точи вече седма година и на последното заседание съдията даде ясни инструкции на адвокатите, че ще имат най-много още два дни, за да представят своите тези. След което той има неограничено време, за да се произнесе по делото.

Преди седем години бившият президент на „Св. Иван Рилски” Георги Иванов и група от изгонени членове на църковното настоятелство завеждат иск срещу отец Валентин Ноцков и други членове на сегашната управа на църквата. Те искат съдът да ги възстанови като членове на настоятелството и да се проведе ново отчетно-изборно събрание под надзора на съдията. Основните различия пред двете страни са дали „Св. Иван Рилски” да бъде към Българската православна църква (БПЦ) или към т.нар. български диоцез към Американската (ОСА), както и дали отец Валентин е каноничен свещеник след разпопването му от БПЦ. Ищците настояват и за пълна финансова ревизия от последните години, а двете страни взаимно се обвиняват в парични измами и нарушения при управлението на църквата.
Коментирай

МАЙКОПРОДАВЦИТЕ около разпопения,защо онемяха....впрочем никога не са и казали защо искат да напуснат родната църква, майка–БЪЛГАРСКА ПАТРИАРШИЯ....
( георги @ 2012-04-07 18:08:48 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
09/21/2019
Гълъбин, Гълъбина
09/23/2019
Владислав(а)
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news