» Опит за цензура
начало » Опит за цензура
сподели във  Facebook  Svejo.net 
BG VOICE нежелан в църквата „Св. Иван Рилски”
    Не разрешават доставката на новинарския лидер
 
Ясен Дараков

BG VOICE се оказа нежелан в българската църква „Св. Иван Рилски” в Чикаго. Пълничка чернокоса жена не разреши на наш служител да достави новия брой на изданието. По традиция църквата е едно от над 100-те места където се разпространява новинарският лидер.

Жената, която не пожела да си каже името, но бе разпозната като дъщерята на служещия там отец Валентин Ноцков Силвия, обясни отказа с решение на църковното настоятелство. Управниците се били събрали в неделя и преценили, че BG VOICE няма място под покрива на „Св. Иван Рилски”. На въпроса „Защо”, пълничката дама отговори: „Питайте вашия издател, той знае.”

Аз, като един от двама издатели на този вестник, наистина знам защо BG VOICE изведнъж се оказа нежелан в „Св. Иван Рилски”. Нашето издание е единствената българска медия в Чикаго, която следи отблизо процесът, който ще реши съдбата на храма. Единствено ние имаме репортери и дори съдебен художник, които присъстват на заседанията на съда.

Винаги съм се стремял да бъда безпристрастен в работата си, макар като всеки човек да имам своите лични убеждения. Когато през април написах разследването „Църква” ООД", хора от двата лагера не бяха доволни – това за мен е показателно, че съм си свършил добре работата.
Сега отразяваме напълно безпристрастно фактите по делото – това, което се случва в съдебната зала. Може и да изглежда малко едностранно, но това е нормално защото първо минаха свидетелите от страната на ищеца – Георги Иванов. Сега предстои да чуем и самия Ноцков и техните свидетели. Те ще получат точно толкова внимание колкото и предишните. Накрая вие, нашите читатели, ще имате по-обективна преценка за нещата и ще направите своите изводи. Защото всички тези хора, които сега говорят в съда, са говорили и преди – пред вас, пред медиите, в църквата. Но в съда говорят под клетва и някак си думите там имат по-голямо значение.

Сигурно от църковното настоятелство не са харесали и факта ,че публикувахме две доста спорни видеа, които бяха показани в съда. Но те показват нещата точно и ясно. Истината не може да бъде скрита от камерата.

Това не е първият случай, в който български вестник не е допуснат в българската църква. Явно докато тези хора управляват „Св. Иван Рилски" няма и да е последният.

Коментирай

All of these atrciles have saved me a lot of headaches.
( Storm @ 2011-12-10 08:50:55 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
09/21/2019
Гълъбин, Гълъбина
09/23/2019
Владислав(а)
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news