» БГ училища
начало » БГ училища
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Виртуални учебници влизат в BG училищата в САЩ
Собствениците на „Америфрейт” дариха нови таблети на „Джон Атанасов”

Румен Вълнев демонстрира новите таблети, на които ще се учат децата
(11/10/11) Българчетата в САЩ ще са едни от първите, които вече учат по новите виртуални учебници, които бяха представени този 15 септември. Първи ги въведе директорът на школото в Атланта Силвия Чифудова, където децата са радват и на виртуална черна дъска още от първия учебен ден тази година.


Примерът беше заразителен и скоро електронните помагала се появиха и в Ново българско училище в Нейпървил, а сега и в едно от най-големите BG училища в САЩ – „Джон Атанасов” в Чикаго.

Собствениците на най-мощната транспортна компания „Америфрейт” братята Павел и Румен Вълневи подариха 25 чисто нови таблета, които ще бъдат използвани за интерактивното обучение в училище. Този ценен подарък ще даде възможност на 180-те ученици в „Джон Атанасов” да използват електронните учебници по български език и родна история, разработени от Министерството на образованието в България; да четат в час произведенията на български класици от страниците на електронните български библиотеки.

С този жест собствениците на „Америфрейт” продължават активната си кампания да подпомагат българските училища, както и културни прояви в САЩ.

Според директора на „Джон Атанасов” Боянка Иванова използването на мултимедийните уроци, съчетано с традиционните методики на преподаване, от своя страна ще повиши ефективността на обучението.

„Учителите ще прожектират уроците пред целия клас на виртуална дъска. Освен стандартните текстове от учебниците редакторите са добавили и препратки към интернет сайтове“, обясни Милена Константинова, завеждащ редакцията "Електронно книгоиздаване" в издателство „Просвета“.
Други клипчета показват откъси от научнопопулярни филмчета за живота на хората в далечни страни. В електронните учебници възможностите за препратки към интернет са подбрани от експертите според конкретния предмет и учебно съдържание.

Филми от историческите архиви на БНТ са включени в учебниците по история, добави Милена Константинова. Щом учителят натисне специален бутон, урокът прекъсва и пред децата тръгва филмче за българските владетели и възрожденци.

Първи по интерактивните помагала ще започнат да учат в пети и шести клас. Разработени са също буквар и математика за първолаците.
Коментирай

180 Деца?????
( chuk @ 2011-11-11 07:53:21 )
7qxlYY Thanks, useful material I added your blog to my bookmarks!....
( oem software @ 2012-02-11 17:18:42 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
10/08/2019
Аврам
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news