» Избори 2011
начало » Избори 2011
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Обедни опашки, но по-малко гласове

Николета Кравченко
www.BG-VOICE.com

(11/02/11) Дълги опашки от гласуващи се събраха в Дес Плейнс по обед, но броят на гласуващите бе по-малко в сравнение с миналата седмица. Първият гласувал на балотажа дойде още в 6:02 сутринта. Наплив от хора се струпа преди обед в секцията, но към 1 часа опашките започнаха да утихват. До 3 часа броят на гласувалите бе към 420, а на първи тур по това време над 500 души бяха пуснали гласа си.

„Днес е слабо, по-малко хора гласуват от миналата седмица“, сподели Добри Карабонев от избирателната комисия.

Радослав Благоев, който дава декларациите за попълване на гласуващите, сподели, че за хората нямало достатъчно маси и столове. Претъпканата зала насърчава гласуващите да гласуват прави или да пишат на стената поради недостига на столове и маси.

„Аз донесох столове от вкъщи, за да е удобно на хората. Срамота е. Америка е. Не може такова нещо“, споделя Благоев.

В ранните часове на балотажа броят на гласувалите в секцията Чикаго-град също се увеличи в сравнение с гласуването миналата седмица. До 2 часа там бюлетина пуснаха 80 души. Общо за деня там гласуваха 95 души, което е трима по-малко от първия тур.

„Имаше няколко по-възрастни хора, които дойдоха с автобус до нас, за да могат да гласуват“, сподели член от комисията.

„Дойдохме да гласуваме, за да направим някаква промяна. Избрахме секцията в Чикаго, защото ни е по-близо. За мен беше много удобно“, сподели Павлина Камарашева, която дойде да гласува в чикагската секция с малкото си дете и съпруг.

„Винаги безотказно гласувам на всички избори. Плевнелиев ще спечели. Нямам съмнение. Това е българското желание. Той не е моят истински избор но мисля, че би могъл да свърши добра работа“, сподели един от гласуващите, Севделин Панев.
Коментирай

Wow, this is in every respect what I ndeeed to know.
( Starr @ 2011-12-10 10:36:27 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
09/21/2019
Гълъбин, Гълъбина
09/23/2019
Владислав(а)
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news