» Протести
начало » Протести
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Едва десетина души се събраха на протеста в Чикаго
Репортерите бяха повече от протестиращите в църквата "Св. София"

Илина Лазарова
www.BG-VOICE.com

(10/14/11) Репортерите бяха повече от протестиращите на обявения за неделя от 2 РМ протест, съпричастен с вълненията в България през последните няколко седмици след инцидента в пловдивското село Катуница. Едва десетина души се събраха в църквата "Света София" в Чикаго, повечето от тях от фенклуба на ЦСКА в града и други футболни агитки.

Подготвяният от седмица мирен протест в българската православна църква ”Св. София” в Чикаго не успя да добие популярност подобно на бунтовете в Бургас и Пловдив. „Кога да реагираме, ние даже сме закъснели, разказва организаторът на протеста Георги Стойков. Събитията в България стават сега, докато се организираме подобаващо, и те ще отминат.” Малцина се събраха да изразят гражданската си позиция по повод размириците в България, предизвикани от събитията в Катуница, и недоволството си от ред и закон през последните десетилетия. „Това е цялата ни правосъдната система. Срещу нея може да говори всеки. И в Европа говорят срещу нея, в Шенген не ни приеха заради правосъдната система”, изрази мнението си един от протестиращите.

Въпреки ниската активност десетината събрали се протестиращи твърдо изразиха недоволството си от методите на българското управление и правораздавателната система в държавата. Според тях именно те са виновни убийството на 19-годишния Ангел Петров в Катуница и последвалите размирици. По повод съмненията, че протестите в България са предизборна игра,

Сънародниците ни Чикаго изразиха мнение, че събитието няма нищо общо с предстоящите избори и те самите не се вълнуват особенно от тях. От друга страна, вълната от въстанали млади хора в България предизвиква патриотична гордост в тях. „Плаках, като видях толкова млади хора на площада в Пловдив, които протестираха за състоянието, до което е докарана държавата. Няма смисъл да се обвинява който и да е управник – всички са виновни”, каза възрастен мъж.

В църквата беше отслужен и молебен за бъдещето на България от отец Груйо Цонков. Църковното настоятелство изрази съчувствието и подкрепата си към близките на починалите момчета в Катуница и към българския народ. Всички присъстващи се помолиха за светлото бъдеще на родината ни със свещ в ръка.


Коментирай

I'm shocked that I found this info so esaily.
( Alexavier @ 2011-12-10 10:39:01 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
09/21/2019
Гълъбин, Гълъбина
09/23/2019
Владислав(а)
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news