» АРТ
начало » АРТ
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Българин играе афганистански молла на чикагска сцена
Пламен Пенчев има зад гърба си 20 постановки и роли в Шекспирови пиеси

Пламен Пенчев (вляво) в ролята на ходжата
Иванка Крумова

www.BG-VOICE.com

(09/29/11) Един българин е на път да покори чикагските театрални сцени. Стъпка по стъпка, упорито и с чар. Той, разбира се, можеше да продава къщи, да се пробва за банкер или да потърси работа, от която поне на пръв поглед да си мисли, че ще забогатее за три дни. Пламен Пенчев обаче е избрал живота на артиста.


Неговата логика е проста. Първо, всички са наясно, че в Америка не се забогатява за три дни. И, второ, театралния живот истински му харесва и му доставя удоволствие.
Пламен изучава актьорско майсторство в Barat College и Western Illinois University.

Играл е в около 20 постановки
включително Шекспировите - "Укротяването на опърничавата", "Двамата веронци", и "Дванайсета нощ" като Малволио. Едни от последните му колоритни роли са на Борис Коленков в „Не можеш да го отнесеш със себе си” и Дейв Букатински в „Страхотни момчета”, представени в театъра Palette, Masque & Lyre в Антиок, Илинойс. Гледала съм го в повечето от тези пиеси и винаги съм се възхищавала на ентусиазма и жарта в сърцето му, когато стъпи на сцената.

От 23 септември до 30 октомври в Polarity Ensemble Theatre – Чикаго, Пламен играе ролята на афганистански ходжа в постановката „Кабулайтис" от Киий Ануар. Написана по истински случай, пиесата разказва за трудния живот на Милдред - американка, омъжена за афганистанец през 40-те години на 20-и век. Днес, страдаща от болестта на Алцхаймер,

Карон Буинис (вляво) в ролята на Милдред
тя има проблясъци
които я връщат в кошмарното минало. Но в онези години, живеейки в Кабул, тя става свидетел на всекидневното насилие и потъпкване на правата на жените там. Сърцатата американка намира сили да се опълчи срещу философията на непросветените мюсюлмани, за които жената е собственост, която може да бъде продадена, изхвърлена от дома и дори убита.

Какъв е резултатът от бунта на Милдред? Това, разбира се, може да разберете, ако гледате пиесата. Желаещите да се снабдят с билети могат да се обадят на телефон 800-838-3006 или да си ги закупят на място, Josephinum Academy, 1500 North Bell Street, Chicago. Гарантирано – играта на Пламен и на цялата трупа ще ви достави истинско удоволствие.
Коментирай

I am proud of you Plamen! Wishing you all the best and good luck!

Vicky
( Vicky Bontcheva @ 2011-09-30 14:28:32 )
Congratulations, Plamen! The best of luck in the pursuit of your dreams!

Rina
(a friend of your mom's)
( Efrosina @ 2011-09-30 18:07:50 )
Браво на нашето мом4е!Все така :)
( Маргарит Б. @ 2012-03-21 11:07:11 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
10/08/2019
Аврам
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news