» АРТ
начало » АРТ
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Две картини от 19 век за продан в българска галерия

Николета Кравченко
www.BG-VOICE.com


Една от старинните картини от 19 век на италианският художник Самуел Сиованети, които се продават в галерия “М & D”
(07/17/11) Две старинни картини от 19 век са новото попълнение в българската галерия “М & D” в Чикаго. Цените, на които се продават картините, са $14 500 и $16 500. Художниците, рисували картините, са французинът Валет и италианецът Самуел Сиованети. Картините са дадени от американска баба милионерка, която колекционирала антики от цял свят.


Творбите бяха показани миналия петък на третото поред за тази година изложение на галерията. Освен тях бяха показани картини, графики, живопис и фотографии от български и американски творци като Деница Маневска, Кина Бъговска, Петя Ванева, Джеси Калишер, Барбара Харп и други.

„Картините създават живота на галерията. Можем да се гордеем, че с тях показваме българската страна на Америка“, сподели Деница Маневска, художник и собственик на “М & D”. Галерията е създадена на 15 октомври 2009 г. по идея на Деница заедно със сина й Михаил Сотиров, който е мениджър на галерията.

Следващата изложба ще бъде на 14 октомври, когато се празнува и вторият рожден ден от създаването на “М & D”. „Всеки трябва да бъде щастлив, че неговото произведение ще се представи“, каза Деница Маневска, която този април стана член на American Society of Artists и посещава множество арт фестивали в Парк Ридж, Хайлънд Парк, Оак Парк и други.
Коментирай

5C4jxC I subscribed to RSS, but for some reason, the messages are written in the form of some hieroglyph (How can it be corrected?!....
( oem software @ 2012-02-12 10:13:02 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
09/21/2019
Гълъбин, Гълъбина
09/23/2019
Владислав(а)
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news