» Бедствие
начало » Бедствие
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Камион на българка почти се превърна в "Титаник" до Ню Йорк
Веска Ненова едва оцеля без храна и насред тропическа буря, която наводни машината й в ъпстейт Ню Йорк

С червено са градовете с големи наводнения в Ню Йорк и Пенсилвания
Ясен Дараков

www.BG-VOICE.com

(09/15/11) Българка, шофьор на камион, едва не загина, след като силен порой от тропическата буря Лий наводни машината й в ъпстейт Ню Йорк.

В четвъртък през нощта Веска Ненова кара по I-88 от Олбани, Ню Йорк, към Пенсилвания. Пътят й минава по US Road 17. „Дъждът беше много силен и не можех да продължа. Затова реших да спра на един рест стоп”, разказва пред BG VOICE Веска. На същото място са паркирали още 6-7 камиона. Тя се опитва да заспи, но от бурята не може да затвори очи докъм 2 през нощта. Към 4.00 силни светлини и клаксони я събуждат. Поглежда през прозореца и вижда, че водата навън стига до капака й. „Успях да го запаля и със сълзи се обадих на мъжа ми”, разказва Веска, която е шофьор от 11 години. Нейният съпруг Валентин Тупев има същата професия. „Той се обади на 911 и се оказа, че светлините зад мен са от спасителни екипи. Те обаче не можеха да се приближат до нас заради многото вода и крещяха напътствия от магистралата.”

Веска решава да отвори вратата на камиона, за да събуди шофьор от паркирал до нея ТИР. „Излязох и с една пръчка почнах да удрям по стъклото му. Тогава

кракът ми пропадна във водата

Един от камионите на рест стопа не успя да се измъкне от водата
Още 10 сантиметра и щеше да наводни камиона.”

Спасителите им казват да тръгнат назад, защото, ако продължат напред, водата ще залее камионите. ТИР-ът на Веска запалва, но минути след като тръгва, започва да прави проблеми със скоростите. „За мен нямаше друг начин, трябваше да изляза оттам. Иначе не е ясно колко време щеше да трябва да прекарам затворена на това място.” Друг камион до нея остава приклещен от водите. Всички опити да бъде измъкнат пропадат.

Магистралата е затворена в двете посоки и Веска и другите шофьори прекарват деня на банкета на магистралата. „Вече нямах храна”, разказва тя. Обикновено с нея пътува и нейното куче, но този път решила да го остави в Чикаго. За късмет си купува повече вода. „По едно време дойде един полицай, който ни каза, че може да тръгнем на запад и на 30 мили има градче, където може да останем”, продължава разказа си Веска. Тя решава да тръгне натам. Когато пристига, тя е вторият камион в града. До няколко часа обаче там се събират над 400 ТИР-а на заседнали шофьори, ескортирани от полиция и спасителни екипи. Жената успява да стегне малко камиона и въпреки повредите с бавна скорост пътува до Чикаго - 600 мили за 2 дена.
„Беше много страшно.

Мислех, че светът свършва

- тъмно и навсякъде вода”, спомня си за преживения ужас Веска. Бурята прекъсва тока навсякъде в региона. Над 100 000 души в Ню Йорк и Пенсилвания бяха евакуирани от домовете си. Стотици къщи и бизнеси бяха наводнени. В едно от градчетата поне 100 животинки умряха в магазин от веригата Petcо.

В Пенсилвания около 1100 души бяха без ток в понеделник, над 200 улици останаха затворени, а 18 моста в щата бяха повредени. В резултат на бурята 1
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
07/19/2019
Илия, Илиян, Илияна, Илko, Илka
07/21/2019
Магда, Магдалeна
07/24/2019
Анна, Янa, Eнko
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news