» Криза
начало » Криза
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Продават и „Сердика”
„Плаче ми се”, казва за решението си собственикът Иван Иванов

Надпис препраща клиентите на затворения магазин „Сердика” към ресторанта, който се намира наблизо
(09/08/11) Само седмица след като беше обявена продажбата на клуб „Енигма”, друго легендарно българско заведение в Чикаго също си търси купувач. Собственикът на магазин и ресторант „Сердика” (бивши „София”) Иван Иванов вече се среща с потенциални инвеститори.


От дни заключени врати посрещат клиентите на магазин „Сердика”, съобщиха бдителни читатели на BG VOICE. Табела ги препраща да търсят любимите си салами и местни деликатеси в близкия ресторант. „Изтече ни договорът за наем там и решихме да затворим магазина”, обяснява бай Иван, както го знаят българите в Чикаго. На 70 години ресторантьорът се чувства изморен и иска да продаде бизнеса си, който е градил години. Но освен добра цена Иванов търси и човек, който познава този бизнес. „Искам да намеря човек, който да създава, да твори. Не искам някой, който да го купи и да унищожи бизнеса.”

Идеята за колбасарницата се заражда в главата на бай Иван преди около 10 години. Той изчита тонове книги, за да научи тънкостите в правенето на традиционни български салами. Някъде преди 6 години отваря магазина и ресторанта под името „София” в Шилер парк. Те бързо стават популярни заради отличното качество на храната и ниските цени. Малко след това обаче собственикът трябва да смени името на „Сердика” заради дело, което Кольо Колев от алкохолния магазин „София ликьор” завежда за нарушаване на правата по търговската марка. Българите в Чикаго обаче и до ден днешен наричат ресторанта „София”.

Иванов не пожела да коментира точната цена, за която би продал бизнеса си, но от думите му човек може да добие представа за това. „Хората, които идват, трябва да са сериозни и добре подготвени – както психически за този бизнес, така и финансово. Един ми казва – чакам банката за отговор. Кой ще му одобри заем за 150 000 долара в тези времена!?”, казва Иванов. Според него магазинът има редовни клиенти, добър бизнес и печалба, ресторантът пък прави около 30 000 долара месечен оборот.

Докато тече продажбата обаче, той не спира да работи. Предвижда да отвори нов магазин в непосредствена близост до ресторанта, където да се продава и готова храна. „Бих ги продал и заедно, и поотделно. Бих продал и сградата, стига да има кой да ги купи. Ще работя 2 месеца там, за да науча човека на тайните и тънкостите в бизнеса”, обяснява той. Но няма да го направи с леко сърце. „Не ми е тъжно, а ми се плаче – почнал съм го от нулата”, казва бай Иван. С огорчение споделя, че неговият син не иска да работи в този бизнес и на 70 години продажбата е единственото решение пред легендарния ресторант.
Коментирай

62kL3f It\'s straight to the point! You could not tell in other words! :DD
( buy cheap oem software @ 2012-02-12 10:23:26 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
07/19/2019
Илия, Илиян, Илияна, Илko, Илka
07/21/2019
Магда, Магдалeна
07/24/2019
Анна, Янa, Eнko
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news