» Заведения
начало » Заведения
сподели във  Facebook  Svejo.net 
„Енигма” обявена за продан

(09/04/11) Най-голямата българска дискотека в САЩ „Енигма” изненадващо беше обявена за продажба. Собственикът на заведението Иван Загоров потвърди новината пред BG VOICE. Той е пуснал обявата и в собствената си фейсбук страница.

Решението е изненадващо, като се има предвид, че това е най-печелившото и оборотно българско заведение в Чикаго. След отварянето на дискотеката другите родни барове пострадаха сериозно от отлив на клиенти, които предпочитат по-лъскавото и голямо заведение. Мястото привлича и клиенти от другите имигрантски групи, което му дава предимство и сравнително голяма база за потенциални клиенти.

Иван Загоров коментира решението си с това, че вече не му е интересен този бизнес и има намерение за различни инвестиции, но този път в България. Той вече отвори нов ресторант в родния си Пловдив с култовото име „Магура”.

„Енигма” ще остане и ще продължи да съществува, но някой друг ще бъде собственик”, обясни той. Според него заведението е печеливши и той очаква сериозни оферти. „Енигма” има доказан оборот от 1,5 милиона долара годишно, обяви сегашният собственик, но не пожела да коментира цената. „Има две предложения засега, които звучат сериозно, и с тези хора ще проведем срещи и разговори”, обясни Загоров.

Ако числата за оборота са верни и като се има предвид наличното оборудване и техника, продажната цена за „Енигма” би трябвало да бъде между 1 и 1,5 млн. долара, коментираха за BG VOICE експерти в областта. В тази криза обаче не е ясно дали ще бъде намерен лесно купувач на такава цена. Вероятно е дискотеката да бъде продадена за много по-малко, но Загоров каза, че не би разгледал оферти за 200-300 хиляди долара.

Собственици на няколко други BG заведения в Чикаго също пробват да ги продадат от известно време тихомълком, но досега не им се получава именно заради кризата и голямата конкуренция сред българските ресторанти и барове във Ветровития град.

„Енигма” разполага с две отделни зали, оборудвани със саунд и осветление последна дума на техниката. Мястото обаче имаше лош късмет тази година, след като поредица от бури първо го остави без ток в продължение на дни, а след това пострада и при наводнение. Щетите бяха за над 20 000 долара плюс пропуснат бизнес, а ремонтът приключи едва преди седмица.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
07/19/2019
Илия, Илиян, Илияна, Илko, Илka
07/21/2019
Магда, Магдалeна
07/24/2019
Анна, Янa, Eнko
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news