» Покушение
начало » Покушение
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Линдън Джонсън убил Джон Кенеди?
Дъщерята на 35-ия президент - Керълайн, публикува записи, според които вицето стоял зад покушението

Минути преди убийството
Любомира Кривулева
www.BG-VOICE.com


(08/12/11) Една от най-големите мистерии в американската история за XX век е убийството на 35-ия президент на САЩ Джон Кенеди. Джон Фитцджералд Кенеди е застрелян на 22 ноември 1963 г. в Далас, Тексас. Арестуван и обвинен за покушението е Лий Харви Осуалд. Въпреки че вицепрезидентът Линдън Джонсън назначава специална комисия – „Уорън”, която да разследва случая, заключенията й са, че Осуалд е единственият замесен в убийството. През 1991 г. обаче трикратният носител на „Оскар” Оливър Стоун пуска скандалния си филм „JFK”, направен по книгата на прокурора Джим Гарисън „On the Trail of the Assassins” (1988 г.). Накратко в 3-часовата лента Стоун върви по следите на една конспирация, според която Линдън Джонсън стои зад покушението срещу Кенеди. 20 години след филма се оказва, че може би в историята на Стоун има капка истина. Миналата седмица „Дейли мейл” разкри, че дъщерята на Джон Кенеди – Керълайн, е предoставила на Ей Би Си аудиозаписи, според които Джаки Кенеди вярва, че Линдън Джонсън е убиецът на съпруга й. Покойната първа дама казва там, че 36-ият американски президент, както и няколко бизнесмени от Юга, стоят зад покушението на Джей Еф Кей, а Лий Харви Осуалд е само един изпълнител.
Семейство Кенеди


Записите

Уникалната касета е записана седмици след убийството от водещия историк Артър Шлезингър. До предаването й тя се е съхранявала в сейф в библиотеката „Кенеди” в Бостън, Масачузетс. По заповед на Джаки Кенеди записите можели да се публикуват 50 години след смъртта на съпруга й. Мерките били взети от страх разкритията да не застрашат някой член на семейство Кенеди.

Видеото ще бъде излъчено ексклузивно по Ей Би Си тази есен. Смята се, че Керълайн се е съгласила да даде касетата на телевизията в замяна на свалянето на новия сериал “Kennedys”. В продукцията, която струва $15 млн., участват Кейти Холмс (Джаки Кенеди), Гред Кийнър (Джон Кенеди) и др.
Според таблоидите, касетата разкрива още и тайна афера на Джей Еф Кей с 19-годишна служителка на Белия дом. От Ей Би Си обаче уточниха, че истинското съдържание на касетата ще бъде разкрито през септември.

Вицето

Линдън Джонсън
Иначе спряганият за виновен Линдън Байнс Джонсън е демократ, родом от Тексас. Той е един от четиримата американци, успял да мине през всички избираеми високи постове в САЩ – губернатор, сенатор, вицепрезидент и президент. Джонсън се заклева като 36-ия американски държавен глава само 2 часа след покушението на Джон Кенеди. Иногурацията става на борда на „Еър Форсе 1” над тексаска земя. Поради липсата на библия в самолета Джонсън се заклева върху католически требник. Веднага след убийството на Кенеди новият президент сформира комисия начело със съдия Ърл Уорън, която да разследва покушението. Заключенията на комисията са изключително оспорвани и до ден днешен. В проучване през 1963 г. голяма част от американците смятат, че зад убийството на Кенеди има конспирация. 40 години по-късно в допитване на „Галъп” излиза, че 75% от американците не вярват, че Осуалд е организирал похищението. Според Ей Би Си нюз пък 70% смятат, че е замесен повече от един човек. В проучване на Фокс нюз през 2004 г. 66% от американците смятат, че зад убийството има конспирация, а 74% - че има някакво прикриване.


Като цяло идеята, че Линдън Джонсън стои зад атентата, е само една от няколкото конспиративни. Според други Джей Еф Кей е жертва на КГБ, на ЦРУ, на Федералния резерв, на военните, на Израел, на Куба и т.н., и т.н.

За 36-ия президент Робърт Кенеди обаче казва: „Линдън Джонсън е подъл, жесток, злобен – животно във всякакъв смисъл на думата. Реакциите му на много от нещата са правилни, но смятам, че той има и друго лице, което прави комуникацията с него трудна, освен ако не му се подмазваш...”. По време на втория мандат на Линдън Джонсън – през 1968 г., Робърт Кенеди също е убит.

Според Оливър Стоун цялата истинта ще разберем през 2020 г., когато документите около убийството на 35-ия президент трябва да бъдат разсекретени.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
07/19/2019
Илия, Илиян, Илияна, Илko, Илka
07/21/2019
Магда, Магдалeна
07/24/2019
Анна, Янa, Eнko
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news