» Наводнение
начало » Наводнение
сподели във  Facebook  Svejo.net 
"Енигма" под вода, $20 000 за ремонт

(08/11/11) Най-голямата българска дискотека в Чикаго „Енигма” стана жертва на двоен удар от капризите на времето. От 22 юли досега летните бури наводниха два пъти заведението и оставиха час от него затворено за клиенти.

Малката зала на „Енигма” все още прилича на строителна площадка, но до няколко дни отново ще отвори врати за клиентите, след като почти месец стените и подът там трябваше да бъдат сушени, а почти цялата облицовка подменена. Бурята донесла

10-12 сантиметра вода

в малката зала. Седмица отнело всичко да изсъхне. В основната част на дискотеката е били намокрена само част от външните стени.
„Ремонтът ще ни струва поне 20 000 долара”, обясни собственикът Иван Загоров. Дори и застраховката да покрие тези разходи, никой няма да възстанови щетите от загубения бизнес за близо 4 седмици, през които залата не работи. Там се правят много частни купони, както и по-малките партита в делничните дни. Шефовете на „Енигма” оценяват щетите за десетки хиляди долари.
Заведението обаче ще бъде в перфектно състояние за предстоящия концерт на Румънеца и Енчев на 20 август, събота.

Бурята на 22 юли, която потопи дискотеката, донесе повече от 5,5 инча дъжд в района на летището „О’Хеър” и спря синята линия на метрото.
Това не е първата неволя на „Енигма” с времето това лято. В края на юни буря остави заведението без ток за три дена. Тогава здравните служби дошли и изхвърлили всичката храна в хладилниците
"Общо ми струва около 4-5 хиляди долара плюс изхвърлената храна за около още 2000 долара", каза тогава Загоров.

Оклахома – най-горещо за всички времена

Оклахома през юли е най-горещото място в САЩ за всички времена. Средната температура там е била 88,9 градуса по Фаренхайт, а данни се пазят от 1895 г. Температурите там в първите седем дни на август са още по-високи, но синоптиците предвиждат след това дългоочакван дъжд. На второ място се подрежда Тексас със 87,1oF. В Далас термометрите показваха над 100 градуса в 30 последователни дни.

Като цяло юли е бил на 4-то място за най-горещ месец в историята на Америка според данни на NOAA. 41 от щатите са имали значително по-високи от нормалните температури за изминалия месец.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
07/19/2019
Илия, Илиян, Илияна, Илko, Илka
07/21/2019
Магда, Магдалeна
07/24/2019
Анна, Янa, Eнko
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news