» Крими
начало » Крими
сподели във  Facebook  Svejo.net 
2 години затвор за българин, точил банкомати
Полицията издирва брат му

(07/25/11) Американското правосъдие се цели в двама братя българи по обвинения за източване на банкомати. Съдът в Ню Йорк вече постанови ефективна присъда от 21 месеца на Радостин Паралингов, който е откраднал поне 1,8 млн. долара, поставяйки скимиращи устройства в US банкомати.

20-годишният Радостин Паралингов е бръкнал в портфейлите на най-малко 1400 американци - клиенти на различни финансови институции, съобщиха от щатската прокуратура. И подчертаха - възможно е скимърът да е откраднал доста повече от $1,8 млн. - щетите от източването на карти все още се уточняват. Паралингов се е признал за виновен в заговор с цел извършване на престъпление в банковата сфера, банкова измама и заговор с цел извършване на взлом посредством електронно устройство, обявиха от щатската прокуратура. "Измамата със скиминг устройства стана изключително популярна сред високотехнологичните престъпници. Днешната присъда демонстрира, че правим всичко възможно да ги хващаме и да ги предадем на правосъдието", заяви окръжният прокурор от Манхатън Прийт Барара.

Радостин и по-големият му 28-годишен брат Юлиан се прочуха още през септември 2010 г., когато в. "Ню Йорк пост" съобщи, че заподозрените за източването на над $1,83 млн. Паралингови са ги отмъкнали само за година и половина - от декември 2007 до юни 2009 г. Двамата Паралингови избирали банкоматите внимателно - "хаквали" само машинките на Chase и Citibank. Братята са използвали събраните данни за клониране на банкови карти и за разбиване на банкомати.

Радостин беше арестуван на международното летище McFarren в Лас Вегас, Невада. Брат му Юлиан пък е обявен за издирване в САЩ и в България. Освен за източване на банкови сметки Радо е разследван и за кражба на самоличност. За всичките му престъпления американското правосъдие предвижда 30 години затвор.

Според информационните електронни системи у нас Радостин има две действащи фирми за търговия с хранителни стоки, съобщава „Стандарт”. Според запознати миналото лято скимърът се записал като кандидат-студент в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", но така и не се явил на изпит. Радо щял да се пробва с английски. Брат му Юлиан пък е завършил растителна защита в Аграрния университет в Пловдив през 2006 г.
Коментирай

6kPIQd It`s really useful! Looking through the Internet you can mostly observe watered down information, something like bla bla bla, but not here to my deep surprise. It makes me happy..!!
( buy cheap oem software @ 2012-02-11 17:32:29 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
09/21/2019
Гълъбин, Гълъбина
09/23/2019
Владислав(а)
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news