» Крими
начало » Крими
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Продуцент на звездите в афера с контрабандни пури
Красимир Куртев праща 850 броя за мостри до България по приятел. Той се объркал и забравил да ги декларира

Ясен Дараков
www.BG-VOICE.com


 Митничарите на летище „София” открили 850 пури в багажа на Кирил Попа и Младен Георгиев
(07/25/11) Продуцентът Красимир Куртев се оказа в основата на скандал с 850 пури, за които от митниците в България твърдят, че са внесени контрабандно.

Миналия вторник митничарите на летище „София” виждат на скенера огромно количество недекларирани пури в багажа на Младен Георгиев. Макар да е чекиран на негово име, куфарът всъщност е собственост на неговия приятел, известен в Чикаго като Краси Папата, с когото пътуват заедно. „Количеството е много по-голямо от разрешения брой от 50 пури”, каза за BG VOICE Николета Еленкова от пресцентъра на митниците. Пред властите Краси обяснил, че папиросите са за лична употреба за него и приятелите.

Истината обаче е, че куфарът е бил изпратен до България по Краси Папата от Красимир Куртев, известен в Чикаго като „продуцента на звездите”. Той е един от хората зад проекта по общата песен и клип на Снуп Дог, ЛиЛана и Мишо Шамара. Куртев произвежда и пури в Хондурас, които продава в България под марката „Дон Корлеоне”.

Според официалното съобщение на митниците необявените папироси били без бандерол и етикет. „Това е така защото аз ги пратих за мостри на мои приятели в България”, потвърди пред BG VOICE и Краси Куртев. Той притежава магазини за тютюн и алкохол у нас и с тези мостри промотира стоката си пред потенциални клиенти. „Човек, който разбира от това, знае, че трябва да се пробват 10-12 пури в рамките на седмица, за да се разбере точно тяхното качество. Затова 850 броя въобще не са много”, обясни Куртев.

Освен с производството и продажба на пури Краси Куртев е известен като свързващото звено между напористи BG изпълнители с US хип-хоп звезди
Той разказа, че дал куфара с пурите на Краси Папата и го уведомил какво има вътре. Обяснил му също, че когато отиде в България, трябва да мине през червения коридор на летището, където се декларират стоките за обмитяване.

„Момчето обаче нещо се е объркало и е пропуснало да мине оттам. Не е разбрал просто”, обясни Куртев.
Междувременно пурите са отнети в полза на държавата и сега са в склада на митницата на летище „София”.

Срещу Краси Папата е образувано административно наказателно производство. Според закона ще му бъде наложена глоба, която е в размер от 150 до 200% върху митническата стойност на отнетите пури. В момента властите са изискали официална оценка на пурите, тъй като те са без акцизен бандерол.

Краси Куртев твърди, че стойността на тези папироси е минимална – по около 50 цента на брой. Той изчислява, че ДДС-то и акцизът по цялата пратка няма да са повече от 300-400 долара. „Вие представяте ли си за такава сума аз да изложа името си?”, казва Куртев. Дали обаче властите ще признаят тази цена, или ще наложат по-висока стойност и съответно по-висок размер на митото и глобата, ще стане ясно в следващите дни. Нормалният срок е до 6 месеца, но от митницата казват, че ще са готови с оценката на пурите и сумата за глобата много по-скоро.
Коментирай

debel por
( Анонимен @ 2011-11-11 06:22:11 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
07/19/2019
Илия, Илиян, Илияна, Илko, Илka
07/21/2019
Магда, Магдалeна
07/24/2019
Анна, Янa, Eнko
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news